Απάντηση σε αναγνώστρια

by - 4:57 μ.μ.

Η αναγνώστρια Όλγα σε προηγούμενο θέμα (‘Σοφίτα - πριν & μετά’), εξέφρασε την επιθυμία της για αυτό το κάλυμμα κρεβατιού και μάλιστα με αντάλλαγμα το “βασίλειό” της! Όμως Όλγα μη ξοδεύεσαι… χρειάζεσαι μόνο μια βελόνα με κλωστή!
Με αφορμή τον έκδηλο πόθο της φίλης μας, θα δείξουμε πως εύκολα και οικονομικά μπορούμε να μεταμορφώσουμε την παπλωματοθήκη μας:
1ο βήμα: χωρίζουμε την άνω επιφάνεια της παπλωματοθήκης σε έναν κάναβο αΧα (το διάστημα α το ορίζουμε όσο θέλουμε, ανάλογα με το πόσο πυκνές ή αραιές θέλουμε να γίνουν οι πτυχώσεις). Με τη βοήθεια ενός σαπουνιού, σημαδεύουμε πάνω στο ύφασμα τα σημεία -μόνο- τομής του κανάβου, με μικρές τελείες.     
2ο βήμα: σε κάθε σειρά του νοητού κανάβου ενώνουμε και ράβουμε μεταξύ τους 2 συνεχόμενες τελείες κι έπειτα προσπερνάμε 6 (όπως φαίνεται στην φωτογραφία αριστερά - ράβουμε μεταξύ τους δηλαδή, τις τελείες ίδιου χρώματος).
Αυτό ήταν…
μετά από μερικές ενώσεις, το ίδιο το ύφασμα μας υπαγορεύει τι πρέπει να κάνουμε.    

Tis:
- Δοκιμάστε πρώτα με καρφίτσες για να καταλήξετε στην επιθυμητή απόσταση α.
- Ολοκληρώστε πρώτα τις περιφερειακές πτυχώσεις.
- Επιλέξτε μονόχρωμο ύφασμα ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον (τα σχέδια θα περιπλέξουν τη τελική εικόνα).
- Επειδή το μέγεθος της παπλωματοθήκης μειώνεται μ’ αυτή τη τεχνική, προτιμήστε υπέρδιπλη ώστε να εξακολουθεί να χωράει το διπλό σας πάπλωμα μέσα σ’ αυτήν.     
- Μην περιορίζεστε μόνο στο κάλυμμα του κρεβατιού. Ένα παλιό σεντόνι μπορεί να γίνει περίτεχνο ριχτάρι ή ακόμα μια κοινή κουρτίνα μπορεί να αποκτήσει νέα “προσωπικότητα”!
- Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε με πτυχές όλη την επιφάνεια του υφάσματος. Πειραματιστείτε με μια λωρίδα ή διάσπαρτα κομμάτια πάνω σ’ αυτό.  

2η πρόταση: κυψέληYou May Also Like

3 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0