Οι πρώτες εικόνες των σκέψεων μας!

by - 1:56 μ.μ.

Το video που θα παρακολουθήσετε είναι μέρος ενός πειράματος που έκαναν στο Berkeley University της California, σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις εικόνες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάθε δευτερόλεπτο.
Οι νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν με τη βοήθεια μαγνητικού...
τομογράφου, τις οπτικές εικόνες που “παίζονται” μέσα στον εγκέφαλο μας. Τι βλέπουμε εμείς δηλαδή και τι πραγματικά καταγράφει το μυαλό μας ή τουλάχιστον τι μπορούμε να δούμε απ’ αυτό, μέσω της σημερινής τεχνολογίας.
Το αποτέλεσμα της έρευνας τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να “οπτικοποιήσουν” τις ανθρώπινες σκέψεις. Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι σε λίγα χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορούν να “διαβάζουν” τις ανθρώπινες σκέψεις.
Για να γίνει το πείραμα, προβλήθηκαν εικόνες σε μια οθόνη την οποία παρακολούθησε ένας άνθρωπος που την ίδια στιγμή ήταν συνδεδεμένος με έναν μαγνητικό τομογράφο. Έτσι καταγράφηκε η ροή του αίματος του, μέσα στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου. Στη συνέχεια τα δεδομένα μεταφέρθηκαν σε ένα υπερ-υπολογιστή ο οποίος έδωσε τις εικόνες που θα παρακολουθήσετε.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να κάνει μερικούς να ανησυχούν για το μέλλον των επτασφράγιστων μυστικών τους, ωστόσο η επιστήμη αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ανθρώπους με προβλήματα επικοινωνίας και όχι μόνο. 

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0