Νέα έρευνα συνδέει το 'Facebook' με τον ναρκισσισμό

by - 4:02 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Guardian’, νέα έρευνα συνδέει το κοινωνικό δίκτυο του ‘Facebook’ με τον ναρκισσισμό. Μερικοί από τους χρήστες της ιστοσελίδας που έχουν μεγάλο αριθμό “φίλων”, παρουσίασαν ως επί το πλείστον ναρκισσιστικές τάσεις.
Οι άνθρωποι που πέτυχαν υψηλό score στο test ναρκισσισμού, βρέθηκαν να έχουν τους περισσότερους διαδικτυακούς φίλους στο ‘Facebook’, ενώ φαίνεται να ενημερώνουν πιο συχνά από όλους...
την κατάστασή τους στην υπηρεσία. Προηγούμενες έρευνες είχαν παρουσιάσει κάποιους συνδέσμους μεταξύ του ‘Facebook’ και του ναρκισσισμού, αλλά αυτή τη φορά είναι η πρώτη έρευνα που παρουσιάζει μια χειροπιαστή σύνδεσή τους.
Ο τύπος που αναγνωρίστηκε σε χρήστες του ‘Facebook’ αναφέρεται ως ‘Κοινωνική Διασπαστικότητα’ (Socially Disruptive) και αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σοβαρές μορφές ναρκισσισμού. Η έρευνα έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Ιλινόις, μελετώντας τις συνήθειες 294 φοιτητών μεταξύ των ηλικιών 18 με 65 χρόνων. Δύο από τα στοιχεία του ναρκισσισμού που παρατηρήθηκαν είναι η επιδειξιμανία σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η αίσθηση ορισμένων ανθρώπων ότι αξίζουν σεβασμό έχοντας παράλληλα την τάση να θέλουν να “χειρίζονται” άλλους ανθρώπους. Μερικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην επιδειξιμανία είναι η ματαιοδοξία, το αίσθημα υπεροχής και η επιθυμία προσέλκυσης της προσοχής από άλλους.

Από το Insomnia
You May Also Like

1 σχόλια

 1. Komplexikoi einai oloi tous! Se trelainoun mexri na anoikseis logariasmo kai molis anoikseis gia na min apoteleis eksairesi, se KLANOUN!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0