Γαλλική γευσιγνωσία

by - 1:28 μ.μ.

Το Παρίσι ξεχωρίζει απ’ όλες τις υπόλοιπές ευρωπαϊκές χώρες για πολλούς λόγους. Η ερωτική ατμόσφαιρα, τα πανέμορφα μνημεία, ακόμη και τα εκλεκτά μαγαζιά για αγορές ανήκουν σίγουρα στη λίστα. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραλείψει τη γαλλική κουζίνα που σε “ξελογιάζει” με μία μόνο ματιά!

MACARON

Φημισμένο γλυκό από ασπράδια, κρυσταλλική και άχνη ζάχαρη, αμύγδαλο και χρωστικές. Πρόκειται για σάντουιτς μπισκότων με γέμιση μαρμελάδας, ganache ή κρέμας βουτύρου. Οι γεύσεις από βατόμουρο ή σοκολάτα είναι οι πιο συνηθισμένες.

FOIE GRAS

Από τις δημοφιλέστερες προτάσεις της γαλλικής κουζίνας, φτιάχνεται από συκώτι πάπιας ή χήνας και έχει βουτυρώδη γεύση. Θα το συναντήσετε σε διάφορες μορφές...
μους και πατέ, ακόμη και ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, όπως στην μπριζόλα.


ONION SOUP

Αν και η συνταγή της γαλλικής κρεμμυδόσουπας μας γυρίζει στη ρωμαϊκή εποχή, η πιο μοντέρνα εκδοχή της χρονολογείται στον 18ο αιώνα. Είναι η εποχή κατά την οποία εμπλουτίζεται με ζωμό από κρέας, κρουτόν και λιωμένο τυρί ως επικάλυψη.CROISSANT

Αφράτα και γευστικά, είναι το σήμα κατατεθέν του γαλλικού πρωινού και τα συνηθέστερα συνοδευτικά για τον καφέ. Σε σχήμα μισοφέγγαρου, φτιάχνονται από σφολιάτα και βούτυρο και αποτελούν τη βάση της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη χώρα.


Από το Travel Style
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0