Νέα σειρά του Abrams: 'Alcatraz'

by - 11:39 π.μ.

Ο J.J. Abrams ξαναχτυπά! Ο δημιουργός του μυστηρίου, επέλεξε να προβάλει τη νέα του τηλεοπτική δουλειά, πριν τη λήξη του ‘Fringe’. Και το όνομα αυτής: ‘Alcatraz’!
Πολλοί το αποκαλούν “νέο Lost”… όμως όσοι “κυνηγούν” τις σειρές επιστημονικής φαντασίας, θα θυμούνται το αδικο-κομμένο ‘The 4400’ (2004-2007) των René Echevarria και Scott Peters, το οποίο και μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τη σύλληψη της βασικής ιδέας του ‘Alcatraz’.


Η υπόθεση


Όταν η ντεντέκτιβ Rebecca Madsen αναλαμβάνει την υπόθεση μίας μυστηριώδους δολοφονίας, η εύρεση ενός δακτυλικού αποτυπώματος την οδηγεί σε αλλόκοτα συμπεράσματα. Το αποτύπωμα ανήκει στον Jack Sylvane, παλιό τρόφιμο των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Alcatraz, ο οποίος έχει πεθάνει...
εδώ και δεκαετίες. Τι συμβαίνει; Ποιός στέλνει πίσω στο σήμερα έναν ειδεχθή εγκληματία και τον αφήνει ελεύθερο στους δρόμους του San Francisco; Πως είναι δυνατόν να παραμένει “αναλλοίωτος” 50 χρόνια μετά; Ήρθε να εκπληρώσει κάποια αποστολή; Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα φροντίσει να απαντηθούν ο “ειδικός” στις ιστορίες του Alcatraz, Dr. Diego Soto (Hugo απο Lost). 
Κρίνοντας από τα μόλις 5 επεισόδια που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής, η σειρά θα αφιερώνει ένα επεισόδιο για το story κάθε χαμένου τροφίμου που επιστρέφει από το παρελθόν. Ο σκοτεινός κύριος Emerson Hauser (Sam Neill) -που είναι ο τρίτος της παρέας των πρωταγωνιστών- είναι εκείνος που μοιάζει να ξέρει πολλά (εξ ου και τα ύποπτα βλέμματα που κάνουν τον θεατή να “ανησυχεί”) και είναι διατεθειμένος να οδηγήσει τους κρατούμενους και πάλι πίσω από τα σίδερα… ή μήπως όχι; Τα flashbacks δίνουν και παίρνουν! Έτσι, παράλληλα με τις σύγχρονες εξελίξεις παρακολουθούμε γεγονότα που διαδραματίστηκαν προ 50ετίας στις θρυλικές φυλακές.  
Ίσως είναι νωρίς ακόμα να χαρακτηρίσουμε καλή ή κακή τη προσπάθεια των συντελεστών, να δημιουργήσουν μια σειρά με την ελπίδα να γίνει “σταθμός” ανάλογος του ‘Lost’. Το σίγουρο όμως είναι, ότι η ιδέα να ζωντανέψουν έναν από τους αστικούς μύθους about Alcatraz, είναι πραγματικά μια έξυπνη κίνηση!


Από το Man's World

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0