Το τέλος των Χριστουγέννων

by - 6:58 μ.μ.

Το πέρασμα των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, αφήνει σε μερικούς ανθρώπους “ίχνη” θλίψης και μελαγχολικής διάθεσης. Ότι γίνεται δηλαδή κάθε φορά που μια μουντή ατμόσφαιρα σημάνει το τέλος μιας εποχής!
Το ‘τέλος’ σαν λέξη ηχεί σαν κάτι κακό, όμως δεδομένου ότι μετά από κάθε τέλος ξεκινάει μια αρχή, θα έπρεπε να μας γεμίζει ενέργεια για τις νέες “περιπέτειες” που...
πρόκειται να ζήσουμε! Τον τελευταίο μήνα η καθημερινότητά μας είχε αλλάξει ως προς την διατροφή, τις εξόδους, τα ακούσματα… κι αυτό μας ανανέωσε! Ευτυχώς όμως, η διάρκεια των γιορτών είναι τόση ώστε να αναζητάμε τη ρουτίνα και το “πειθαρχημένο” μας πρόγραμμα, πίσω. Πίσω στη δουλειά με νέα διάθεση, πίσω στα απλά πιάτα και τη παραμελημένη μας δίαιτα, πίσω στο απογευματινό σερφάρισμα χωρίς να πρέπει να τρέχουμε στα μαγαζιά και τα bazzars. «Οι συνηθισμένες πράξεις ρουτίνας που κάνουμε κάθε μέρα στο σπίτι, είναι πιο σημαντικές για την ψυχή από ότι δείχνει η απλότητά τους», κατά τα λεγόμενα του Thomas More (1477-1535). Κι αυτό γιατί οι καθημερινές μας συνήθειες, μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς.
Αλλάξτε κλίμα γρήγορα… μη “ξεκοκαλίζετε” τις μέρες που απομένουν προσπαθώντας να παρατείνετε τη λήξη των Χριστουγέννων. Λήξτε τα πριν λήξουν! Ξεστολίστε το σπίτι στις 3 Ιανουαρίου αντί στις 8, αντικαταστήστε τις γιορτινές φωτογραφίες στις ψηφιακές κορνίζες και την επιφάνεια εργασίας στον υπολογιστή, βγάλτε από το cd player το Christmas album που έπαιζε νυχθημερόν τόσο καιρό. Μ’ αυτόν τον τρόπο η προσαρμογή και επιστροφή στη ρουτίνα θα γίνει πιο ομαλά κι ευχάριστα απ’ ότι συνήθως. Τα Θεοφάνεια δε θα είναι η τελευταία “σταγόνα” εορτασμού, αλλά η πρώτη μιας νέας σεζόν. Δε θα νιώσετε την “εγκατάλειψη” των λαμπερών ημερών, αλλά την μετάβαση σε ένα πιο φρέσκο περιβάλλον!
«Αυτό που περιμένω σε ένα μεγάλο party, είναι το ξημέρωμα του επόμενου πρωινού!» (Z.P., 1982).
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0