Γυαλιά 'Geek Chic'

by - 2:26 μ.μ.

Πρωτοεμφανίστηκαν κάπου μέσα στη δεκαετία του ’60. Ήταν, είναι και θα είναι μόδα στα διοπτροφόρα πρόσωπα.
Τα μεγάλα γυαλιά οράσεως με τον παχύ κοκάλινο σκελετό –γνωστά ως ‘Geek Chic’-, έκαναν την επάνοδό τους πριν 4 χρόνια κυρίως μέσω της τηλεοπτικής σειράς ‘Mad Men’. Τα γυαλιά που άλλοτε αποκαλούσαμε πατομπούκαλα, γυαλιά του παππού ή του σπασίκλα, τώρα είναι το πιο must κομμάτι που θα προσδώσει στιλ στην εμφάνιση ενός “γυαλάκια”!
Όσο πιο μεγάλα τόσο πιο τολμηρά… μη τα φοβηθείτε, είναι πλέον τόσο διαδεδομένη η επιστροφή τους, που δε θα “παρεξηγηθείτε” από κανέναν! Σ’ αυτόν τον σκελετό είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς, το λατρεύουν τόσο οι συντηρητικοί, όσο και οι πιο πιστοί ακόλουθοι της μόδας! Θα τους βρείτε σε διάφορες εκδοχές: άλλους πιο στρογγυλεμένους, άλλους πιο τετραγωνισμένους, σε πολλά χρώματα… το σίγουρο είναι ένα: το ελκυστικό τους σημείο είναι εκείνο του βραχίονα που αν και παχύς, “καταφέρνει” να...
συγκρατεί μόνο το άνω μέρος των φακών.
«Να είστε καλοί με τους σπασίκλες γιατί κάποια στιγμή θα καταλήξετε να δουλεύετε γι' αυτούς!» (Bill Gates, 1955). Η γενιά των cool boys τύπου ‘Beverly Hills 90210’, έχει χαθεί πλέον. Η νέα εποχή είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο του πνεύματος! Το στιλ ‘Geek Chic’ έχει γίνει τρόπος ζωής, είναι η τάση του αιώνα μας… διανύουμε την εποχή της γρήγορης πληροφόρησης και γνώσης. Μετά από αυτές τις παραδοχές, είναι επόμενο να βλέπουμε αυτή τη “φιλοσοφία” να εξαπλώνεται σε ρούχα, αξεσουάρ, είδη διακόσμησης, πρότυπα! 


Από το Man's World

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0