Ελληνικό cheese cake

by - 2:14 μ.μ.

Αν το φάει ένας Αμερικανός θα νομίζει ότι τρώει αυθεντικό cheese cake ‘Νew York style’! Όμως δεν είναι παρά μια φανταστική μυζηθρόπιτα με μέλι, μαστίχα και κανέλα, όπως την φτιάχνουν το Πάσχα στις Κυκλάδες.

Υλικά:

- 250 gr μπισκότα digestive ολικής άλεσης
- 100 gr βούτυρο...
μαλακό
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 50 gr (1/2 φλ. τσαγιού) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 kg φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
- 4 αυγά
- 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση:

- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
- Ψιχουλιάζουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Βουτυρώνουμε το τσέρκι (φόρμα με αφαιρούμενο δαχτυλίδι) 23 - 25cm.
- Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την σπάτουλα να κολλήσει.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο.
- Ψήνουμε το στους 180οC για 30΄-35΄ να ροδίσει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.

Από το Argiro









You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0