Ας οργανωθούμε!

by - 5:52 μ.μ.

Ντουλάπα εισόδου: Αν τη διαθέτει το σπίτι σας είστε από τους τυχερούς… εκμεταλλευτείτε την!
Τοποθετήστε ψηλά: μια ράγα για τα πανωφόρια, χαμηλά: 2 ράφια για τα παπούτσια, στο εσωτερικό της πόρτας: γάντζους για τις τσάντες. Χρησιμοποιήστε καλάθια για τα κασκόλ κι αν ακόμα υπάρχει χώρος, μία ομπρελοθήκη θα συμπληρώσει τον “χειμωνιάτικο εξοπλισμό” σας (αν ο χώρος είναι περιορισμένος, δείτε παρακάτω γάντζους για ομπρέλες).


Εναλλακτική πρόταση: Τα τροχήλατα έπιπλα θα δώσουν άλλη διάσταση στην οργάνωσή σας, ειδικά αν προτιμάτε την αποθήκευση των αντικειμένων σας μέσα σε κουτιά.
Αντί να σέρνετε την στοίβα κουτιών από παπούτσια, βιδώστε 4 ροδάκια στο κάτω μέρος μιας ξύλινης επιφάνειας και φτιάξτε το δικό σας “trailer”. Μ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα κουτιά από φθορές και σκόνη, ενώ ταυτόχρονα ο καθαρισμός της ντουλάπας γίνεται ευκολότερος.

Κάτι ενδιάμεσο: Θέλω να τα προστατέψω, αλλά δε θέλω να τα βάλω σε θήκη! 
Κόψτε βαμβακερό ύφασμα σε τετράγωνα κομμάτια (35x35cm) και δημιουργήστε στα κέντρα τους μια τρύπα ώστε να περνάει ο γάντζος της κρεμάστρας. Αυτή είναι μια αυτοσχέδια προστασία για τα ρούχα που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά για να μπουν σε θήκες και αρκετά σπάνια για να παραμείνουν ακάλυπτα!    

Ντουλάπι εργαλείων (ή αλλιώς ‘Το Χάος’): Τα μικρά εργαλεία (κατσαβίδια, τανάλιες κλπ.) χάνονται ανάμεσα στο «μα που είναι?» και στο «κάπου εκεί»! Τα μεγάλα εργαλεία (σκούπες, φτυάρια κλπ.) έχουν “προβλήματα ισορροπίας”, αφού τα’ αφήνουμε πάντα σε ορθή στάση και τα βρίσκουμε κεκλιμένα.
Αν δε βρείτε εύκολα γάντζους-σφιγκτήρες, δοκιμάστε μια πατέντα με στηρίγματα σωλήνων.

Χρωματικά εφόδια: Την επόμενη φορά που θα βάψετε το σπίτι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο από κάθε χρώμα που χρησιμοποιήσατε, ώστε να καλύψετε έναν πιθανό μελλοντικό λεκέ στον τοίχο.
Τα χρώματα θα πρέπει να είναι αεροστεγώς φυλαγμένα για να μη ξεραθούν, γι’ αυτόν τον λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά tupper φαγητού.      

Στάση παπουτσιών: Τώρα τον χειμώνα οι βρεγμένες είσοδοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
Η βροχή και το χιόνι όμως, που παρασύρονται από τα παπούτσια, μπορούν να “απορροφηθούν” από τις πέτρες που έχουμε τοποθετήσει μέσα σ’ έναν δίσκο πλάι στην εξώπορτα μας. Μη ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τον δίσκο.

Οργανωμένη έξοδος: Το έπιπλο δίπλα στη πόρτα, είτε είναι ένας μεγάλος μπουφές, είτε ένα μικρό ραφάκι, θα πρέπει να έχει θέσεις για 3 πράγματα… αλληλογραφία, ψιλά, κλειδιά!

Photo Memory: Οι βαμβακερές θήκες ρούχων επιτρέπουν στα ρούχα να “αναπνέουν” αλλά δε μπορούμε να δούμε τι κρύβουν μέσα τους.
Τραβήξτε φωτογραφία το ρούχο σας πριν το βάλετε στη θήκη και κρεμάστε τη φωτογραφία του με μια κορδέλα στη κρεμάστρα!

Πάνω απ’ όλα διαφάνεια: Τα διάφανα κουτιά στη ντουλάπα είναι σωτήρια!
Βρίσκεις αυτό που ψάχνεις με μια ματιά και φτάνεις στη δουλειά… στην ώρα σου!

Εις βάθος: Τροχήλατα ή μη, τα μεγάλα βαθιά κουτιά είναι ότι πρέπει για ν’ αποθηκεύουμε τις -γεμάτες λάσπες- γαλότσες. Έτσι το πάτωμα παραμένει καθαρό!     

Δίπλωμα “αλφάδι”: Οι τελειομανείς θα χτυπάνε παλαμάκια γι’ αυτή τη δεύτερη χρήση της επιφάνειας κοπής!
Με τη βοήθεια αυτής της επιφάνειας, διαιρείτε και διπλώνετε τις πετσέτες και τα σεντόνια, σε ίσα μέρη.

Πάρ’ το Λίζα και κάντο κορνίζα: Για να μη τα ψάχνετε δίπλα στη νουαζέτα και να μη τα μπερδεύετε με του εξοχικού!
Θα χρειαστείτε μια κορνίζα (από την οποία θα αφαιρέσετε το γυαλί), ένα κομμάτι ύφασμα, μεταλλικές ταμπελίτσες και γαντζάκια, και τέλος... τα κλειδιά σας!

Επί ράγας κρεμάμενα: Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο για να μη σιδερώνετε τα πουκάμισα με τις ώρες!
Μετά το πλύσιμο κι ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, τα κρεμάτε κανονικά στην κρεμάστρα και τη κρεμάστρα με τη σειρά της, στην απλώστρα μαζί με την υπόλοιπη μπουγάδα. 1) Θα στεγνώσουν σε χρόνο dt, 2) δεν θα τσαλακώνονται περισσότερο ανάμεσα στα άλλα ασιδέρωτα, 3) θα σιδερώνονται πολύ πιο εύκολα. Φροντίστε όταν τα τοποθετείτε στη κρεμάστρα να κουμπώνετε το 1ο κουμπί.    

Τηλε-δοχείο: Οι “ζαπιέρες” -κατά κόσμων τηλεχειριστήρια-, συχνά κρύβονται κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ. 
Αν δε θέλετε να κάνετε τον Πουαρό για ένα μάτσο κουμπιά, βάλτε τα σε μια πρώην μολυβοθήκη!      

Καλώδια σε τάξη: Πως θα προστατέψετε τα καλώδια που δε χρησιμοποιείτε ή τους φορτιστές σας;
Εσωκλείστε τα στα κυλινδρικά σφουγγάρια που χρησιμοποιούνται για την μόνωση των σωληνώσεων.     

Άθικτα και ολοκαίνουρια: Οι περισσότεροι, όταν ξεστήνουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αδειάζουν “χύμα” όλα τα στολίδια του μέσα σε μια κούτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικά από αυτά να γρατζούνιουνται, ενώ κάποια γυάλινα μέρη να σπάνε.  
Δώστε σημασία στα στολίδια σας και προστατεύστε τα, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο!

Στηρίξου επάνω μου: Αν δεν έχετε χώρο για ομπρελοθήκη, υπάρχει λύση!
Καρφώστε μερικά κρεμαστράκια στο εσωτερικό μιας ντουλάπας ή ακόμα πίσω απ' την εξώπορτα.
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0