'Fringe': Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

by - 7:52 μ.μ.

Το ‘Fringe’ είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Jeffrey Jacob Abrams, τον Alex Kurtzman και τον Roberto Orci. Προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008 από το κανάλι FOX και συνεχίζει για τον 4ο κύκλο επεισοδίων.
Η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως ένα μείγμα από ‘X-Files’, ‘Altered States’, ‘Twilight Zone’ και ‘Dark Angel’. Αναφέρεται στο υποτιθέμενο τμήμα παράδοξων του FBI που βρίσκεται στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η ομάδα που καλείται ‘Fringe Division’ βρίσκεται υπό την εποπτεία του ‘Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας’ (Homeland Security) και χρησιμοποιεί ανορθόδοξες ερευνητικές τεχνικές “περιθωριακών” της επιστήμης, παράλληλα με τις κλασικές τεχνικές του FBI για να ερευνήσει μια σειρά από ανεξήγητα -και πολλές φορές φρικιαστικά- περιστατικά που σχετίζονται με ένα μυστηριακό ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ!
Η ύπαρξη του παράλληλου σύμπαντος γίνεται γνωστή λίγο πριν...
λήξει ο 1ος κύκλος. Ένας από τους πρωταγωνιστές, ο “επιστήμονας των επιστημόνων” Dr. Walter Bishop, είναι εκείνος που στα μέσα του ’80 κατάφερε να φτιάξει ένα “παράθυρο” από το οποίο μπορεί κανείς να δει τι συμβαίνει στο παράλληλο σύμπαν, τη δεδομένη στιγμή, στο δεδομένο σημείο που είναι τοποθετημένο το “παράθυρο”. Αυτή ήταν η πρώτη του εφεύρεση… μετά ακολούθησε η “πύλη” μέσω της οποίας μεταφέρθηκε ο ίδιος και ο συνεργάτης του στο άλλο σύμπαν, ουκ ολίγες φορές. Αυτές οι τηλεμεταφορές δημιούργησαν πολλές ανωμαλίες στη φύση της άλλης πλευράς κι έτσι ένας ατέρμονος πόλεμος ξεκίνησε ανάμεσα στις 2 πραγματικότητες.
Το ‘Fringe’ είναι το ώριμο φρούτο στον κήπο του J. J. Abrams. Μετά από τόσες σειρές δράσης και φαντασίας (όπως το ‘Lost’ και το ‘Alias’), δείχνει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να έμαθε από τα λάθη του και να καθοδηγείται από ένα “μεγάλο σχέδιο”... καθόλου τυχαίο και καθόλου απογοητευτικό! Το σίγουρο είναι πως αν και σειρά επιστημονικής φαντασίας, οι θεωρίες στις οποίες στηρίζεται το κάθε παραφυσικό φαινόμενο, είναι αληθινές. Όλα όσα λέγονται, όλα όσα “εξετάζονται” έχουν ως βάση θεωρίες επιστημόνων, ασχέτως αν κάποιες δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα!
Ο Abrams μοιάζει σαν να θέλει να ξεδιπλώσει όλα του τα συγγραφικά ταλέντα, αφού σε 2 επεισόδια (1 στον 2ο κι 1 στον 3ο κύκλο) μας φανέρωσε πως αγαπάει τα musicals και τα cartoons! Η ιδέα του να αναπαράγει τους τίτλους έναρξης σε διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με το σύμπαν που ασχολείται το κάθε επεισόδιο (γαλαζοπράσινο για το δικό μας σύμπαν, κόκκινο για το 2ο και γκρι για ένα 3ο σύμπαν που έκανε την εμφάνισή του στο τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου) ήταν ευφυέστατη! Σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι θεατής ενός άλλου σύμπαντος και βλέπεις το ‘αντι-fringe’! Επίσης ευχάριστη έκπληξη στάθηκαν και οι πετυχημένοι –οπτικοακουστικά- 80's τίτλοι έναρξης, που μας πήγαν χρόνια πίσω (τότε που βλέπαμε ‘MacGyver’ και ‘Knight Rider’).
Μέσα στη σειρά έχει ενσωματωθεί κι ένα κωδικοποιημένο αλφαβητάριο που αποτελείται από αινιγματικά σύμβολα. Δεν αποτελούν μέρος του σεναρίου, περνούν όμως από την οθόνη ένα-ένα σχηματίζοντας μια λέξη μέχρι το τέλος κάθε επεισοδίου. Αυτό είναι άλλο ένα “easter egg” της σειράς αλλά δεν είναι το μόνο. Μια πλειάδα ‘Παρατηρητών’ (ανθρωποειδή όντα αδιευκρίνιστης προέλευσης) εμφανίζονται στο background των σκηνών ανύποπτα και προκαλούν τη δική σου παρατηρητικότητα για να τους εντοπίσεις. Στην ουσία τα “easter eggs” είναι έπαθλα για τους φανατικούς τηλεθεατές. Όσα πιο πολλά ανακαλύψεις, τόσο πιο άξιος fan της σειράς είσαι! 
Η νέα season, η 4η, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια. Με πρωτοβουλία του FOX, μια νέα διαδικτυακή σειρά ξεκίνησε, με σκοπό να κάνει μια πλήρη ανασκόπηση των τριών τελευταίων κύκλων. Κάθε μέρα θα δημοσιεύονται 2 videos, με τίτλο ‘Past + Present + Future’, στα οποία θα ακούμε τον αγαπημένο μας John Noble να μας αφηγείται την μυθολογία του Fringe. Η mini web-σειρά θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. 
Για να δούμε, που το πάει ο “maitre της αγωνίας και του απρόοπτου; Κι άλλο σύμπαν, κι άλλα βιολογικά όπλα, κι άλλη μελλοντική τεχνολογία, κι άλλα μυστήρια! Ο Θεός να τον φωτίσει και να μη δώσει αυτή τη φορά γελοίο φινάλε (βλέπε Lost)!  You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0