Γρήγορη κρεμμυδόπιτα με σφολιάτα

by - 6:32 μ.μ.

Υλικά:

- 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 4 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
- 3 κ.σ. ξίδι λευκό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγ. πικάντικη γραβιέρα

Εκτέλεση:

- Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει (όχι να κάψει).
- Προσθέτουμε τα...
κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε –πάντα σε μέτρια φωτιά– για 10΄, έως ότου γίνουν διάφανα και μαλακώσουν.
- Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξίδι.
- Ύστερα δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα. Συνεχίζουμε το καραμέλωμα για 2΄-3΄ και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψάκι λίγο μικρότερο από το μέγεθός της, για να καλυφθούν και τα τοιχώματά του, και την πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.
- Στρώνουμε μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί.
- Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας ελαφρά προς τα μέσα για να κλείσουμε τη γέμιση και να μην τρέξουν τα τυριά και τις αλείφουμε με λίγο γάλα.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. 
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην τελευταία σχάρα για 20΄-25΄, έως ότου ροδίσει η σφολιάτα και κάνει κρούστα το τυρί.

Από το Argiro.gr











You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0