Φυτά: Σύμμαχοι στην υγεία μας

by - 9:49 π.μ.

Τι φυτό πρέπει να χω στο γραφείο μου; Τι φυτό δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μου; 
Τα δάση αποτελούν τους πνεύμονες του πλανήτη μας και τα φυτά εσωτερικού χώρου τους πνεύμονες του σπιτιού μας. Οι Κάκτοι, όπως και η Αλόη αλλά και άλλα παχύφυτα, μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή σε όποιο άλλο χώρο του σπιτιού έχει οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεις ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές...
-όπως φούρνοι μικροκυμάτων-, ώστε να απορροφούν την ακτινοβολία που εκπέμπουν φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέουμε.
Βάλτε γλάστρες στο γραφείο! Οι εργαζόμενοι που φροντίζουν να τοποθετήσουν φυτά στα γραφεία τους έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από ασθένεια σχετική με την ξηροδερμία, το βήχα και την κούραση, απ’ ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν έστω και μια μικρή γλαστρούλα κοντά τους. Όλα αυτά σύμφωνα με το ‘Πανεπιστήμιο του Oslo’. Ο Πόθος, το αναρριχόμενο αυτό φυτό με πλούσιο και μεγάλο φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς, αλλά και το Σπαθίφυλλο, μπορούν να εξολοθρεύσουν όλες τις χημικές ουσίες (όπως η φορμαλδεύδη) που διαχέουν τα προϊόντα ξύλου. Το Σπαθίφυλλο επιπλέον μας απαλλάσσει από τα συστατικά των χρωμάτων, της κόλλας, του στόκου και των βερνικιών.
Στο μπάνιο, οι άσχημες μυρωδιές και οι αναθυμιάσεις αμμωνίας, μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο, εάν τοποθετήσουμε ένα Γιούκα.
Στο υπνοδωμάτιο συγκεντρώνεται μονοξείδιο του άνθρακα, γιατί παραμένουμε εκεί πολλές ώρες. Η ορχιδέα, μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα, απορροφώντας έως και το 96% του μονοξειδίου του άνθρακα.
Όπως και να χει τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν την αρτηριακή πίεση και το άγχος, βοηθούν στη συγκέντρωση και βελτιώνουν τη μνήμη, ευνοούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, απορροφούν το θόρυβο και τη σκόνη, βοηθούν ακόμη τους ασθενείς για ταχύτερη ανάρρωση! Τα φυτά εσωτερικού χώρου συντελούν στη βελτίωση του ευ ζην μας.You May Also Like

1 σχόλια

 1. αχα μαλιστα αν και ειναι ευαισθητο φυτο η ορχιδεα μπραβο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0