Κατσικάκι φρικασέ με άγρια χόρτα

by - 12:53 μ.μ.

Υλικά (4 άτομα): 

- 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό άγρια χόρτα
- 2 μαρούλια χοντροκομμένα
- 5-6 κλωνάρια άνηθου δεμένα με σπάγκο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά 

Εκτέλεση: 

- Ζεσταίνουμε το...
ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει “διάφανο”.
- Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15΄ περίπου έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι.
- Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και το μαρούλι σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).
Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά

Από το Argiro









You May Also Like

2 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0