Πως να επιλέξετε το εξωτερικό χρώμα του σπιτιού σας

by - 9:51 μ.μ.

Βρήκατε το σπίτι των ονείρων σας, το αγοράσατε, το επιπλώσατε, το βάψατε εσωτερικά και τώρα έμεινε μόνο το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού! Όταν βάφουμε εξωτερικά ένα σπίτι, αυτό σημαίνει ότι του δίνουμε μια φρεσκάδα και φυσικά ένα στιλ το οποίο μας αντιπροσωπεύει στον έξω κόσμο. Για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι επιλέξατε το κατάλληλο χρώμα για το δικό σας σπίτι, εμείς σας προτείνουμε 3 βασικούς κανόνες προκειμένου να μη βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μετανιώσετε...
τελικά τη χρωματική σας επιλογή. 
1ος κανόνας: Αρχικά πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε ανοιχτούς ή σκούρους χρωματισμούς. Αν θέλετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σπίτια και γενικά από το γύρω περιβάλλον του, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα όμορφο ανοιχτό χρώμα. Αν θέλετε όμως το σπίτι σας να εναρμονίζετε με τον εξωτερικό χώρο τότε σίγουρα ένα σκούρο χρώμα είναι και το καταλληλότερο. 
2ος κανόνας: Στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσετε σχετικά με το αν θέλετε ένα θερμό ή ένα ψυχρό συνδυασμό χρωμάτων για το εξωτερικό του σπιτιού σας. Ένα θερμό χρώμα σίγουρα μπορεί να προσφέρει στο σπίτι σας μια ζωντάνια και φυσικά στιλ. Αντίθετα, ένα ψυχρό χρώμα τείνει να εναρμονίζει το σπίτι με το γύρω περιβάλλον και να μην ξεχωρίζει τόσο. 
3ος κανόνας: Ο τελευταίος κανόνας δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την επιλογή των διαβαθμίσεων-τόνων των χρωμάτων. Αν για παράδειγμα έχετε μικρό σπίτι η χρήση ενός ελαφρύτερου τόνου χρώματος σε σχέση με τον κεντρικό τόνο  μπορεί να κάνει το σπίτι σας να δείχνει μεγαλύτερο. Το μόνο πράγμα το οποίο πρέπει να προσέξει κανείς είναι να κάνει σωστή επιλογή των τόνων του χρώματος προκειμένου να έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το κύριο εξωτερικό χρώμα του σπιτιού.

Από το Home Guide
 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0