Ισιωτικές συσκευές μαλλιών: Πως να διαλέξεις

by - 5:52 μ.μ.

Εάν θέλεις να αγοράσεις μια ισιωτική μαλλιών, πρέπει να έχεις υπόψη κάποια πράγματα για να κάνεις τη πιο σωστή αγορά. Με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείς να αγοράσεις  μία συσκευή  που θα σε αποζημιώσει μελλοντικά και πάνω απ’ όλα θα προστατεύει την εύθραυστη υγεία των μαλλιών σου.
Το πιο σημαντικό  κριτήριο...
για την αγορά σου είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι πλάκες. Καλύτερα να βρεις ένα με τουρμαλίνη ή κεραμικές πλάκες γιατί είναι πιο ήπιο για τα μαλλιά και θα προκαλέσει τη λιγότερη φθορά της τρίχας.
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η δυνατότητα να ρυθμίζεις  τη θερμοκρασία. Πολλές ισιωτικές δεν είναι εξοπλισμένες με κουμπί για να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία, αλλά απλά έχουν διακόπτη ON/OFF, αλλά ακόμα κι αν έχουν είναι πολύ πιθανό να μην φτάνουν υψηλές θερμοκρασίες. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας γιατί έτσι θα μπορέσεις  να χρησιμοποιήσεις τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία ανάλογα με τα μαλλιά σου. Επίσης τσέκαρε την μέγιστη διαθέσιμη θερμοκρασία που μπορεί να παράγει. Ίσως να μη σε ικανοποιεί ακόμα και στο maximum. 
Κατά κανόνα τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ τα πιο χοντρά μαλλιά χρειάζονται μεγαλύτερη θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή θα καταστραφούν τα μαλλιά σου ενώ αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή δεν θα χτενιστούν σωστά. Επιπρόσθετα, το σχήμα και το μέγεθος του σίδερου μαλλιών παίζει ρόλο στο τι στιλ μπορείς να πετύχεις. Ένα πιο λεπτό σίδερο είναι πιο ευέλικτο από ένα πιο φαρδύ, ένα λεπτό σίδερο σου επιτρέπει να κάνεις μπούκλες, να γυρίσεις  τα μαλλιά προς τα έξω, να τα ισιώσεις. Αν θέλεις το σίδερό σου κατά κύριο λόγο να ισιώνει τα μαλλιά σου γρήγορα, προτίμησε σίδερο με φαρδιές πλάκες.
Ανάλογα με το πόσο συχνά σκοπεύεις  να χρησιμοποιείς  την ισιωτική, σκέψου και το χρόνο που χρειάζεται για να ζεσταθεί. Αν σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά ή καθημερινά, χρειάζεσαι μία συσκευή που να ζεσταίνεται γρήγορα. Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου περιστασιακά ο χρόνος για να ζεσταθεί δεν είναι τόσο σημαντικός.
Ένας άλλος παράγοντας είναι το μήκος του καλωδίου. Το μακρύ καλώδιο είναι ουσιαστικός παράγοντας όταν η χρήση είναι επαγγελματική και βολικό όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. 
Οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες των ισιωτικών που κυκλοφορούν σήμερα:

Κεραμική Η κεραμική πλάκα παράγει αρνητικά ιόντα, διαχέει τη θερμότητα και σφραγίζει την τρίχα για γυαλιστερά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα.
Ιονική Όταν τα θετικά και τα αρνητικά ιόντα συγκρούονται, το αποτέλεσμα είναι ουδέτερο (αυτό μεταφράζεται ως κάτι θετικό για τα μαλλιά). Τα ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά  έχουν θετικό φορτίο ιόντων κι έτσι δεν φαίνονται υγιή. Ένα σίδερο μαλλιών ιονισμού δημιουργεί αρνητικά ιόντα για να γίνονται ουδέτερα τα φορτισμένα μαλλιά με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται γυαλιστερά και λεία.
Υπέρυθρη Αυτή η ήπια θερμική μέθοδος διεισδύει στην τρίχα χωρίς να προκαλεί ζημιά. Βοηθάει να εξισορροπούν τα ιόντα και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα λεία μαλλιά χωρίς φριζάρισμα.
Νάνο Μια εξελιγμένη τεχνολογία λείανσης και χτενίσματος έχει χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις κεραμικές πλάκες.  Συνήθως, η τεχνολογία Νάνο συνδυάζεται με άλλη τεχνολογία όπως η Νάνο Ασήμι ή η Νάνο Τιτάνιο.
Ασήμι Αυτή η τεχνολογία εξαλείφει τα βακτηρίδια στις πλάκες και στα μαλλιά.
Τιτάνιο Μια καινοτόμος τεχνολογία που ισιώνει τα μαλλιά γρήγορα, διατηρώντας σταθερή θερμότητα για να ελαχιστοποιείται η ζημιά στα μαλλιά.
Τουρμαλίνη
Ένας ημιπολύτιμος λίθος που παράγει έξι φορές περισσότερα ιόντα από την κεραμική. Εκχέεται στις κεραμικές πλάκες για λεία, γυαλιστερά μαλλιά.

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0