'Απόλυτη Ευφυϊα'

by - 3:00 μ.μ.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ταινία, σκηνοθέτησε ο γοητευτικός Neil Burger (‘Ο Μάγος Αϊζενχάιμ’, ‘The Lucky Ones’). Με πρωταγωνιστή τον αγαπητό μας Bradley Cooper και την μη αναμενόμενη παρουσία του Robert De Niro, σε δεύτερο ρόλο.
Ο Eddie Morra είναι ένας συγγραφέας που έχει πιάσει πάτο καθώς έχει στερέψει από ιδέες και το βιβλίο του που ήδη έχει καθυστερήσει, δεν έχει αρχίσει καν! Σαν να μην έφτανε αυτό, η κοπέλα του τον παρατάει και η σπιτονοικοκυρά γκρινιάζει για τα απλήρωτα νοίκια. Μέσα σε όλη αυτή τη καταστροφή συναντά τυχαία έναν παλιό γνωστό του ο οποίος του πλασάρει ένα χάπι. Το χάπι της απόλυτης ευφυΐας! Το...
χάπι αυτό υπόσχεται την αύξηση ποσοστού χρήσης του εγκεφάλου από το 20% στο 100%!
Ο Eddie παίρνει το χάπι πιστεύοντας πως τα πράγματα δε μπορούν να γίνουν χειρότερα. Τότε ένα κύμα υπεράνθρωπων δυνατοτήτων αναβλύζει μέσα στο κεφάλι του και μια σειρά υπερδραστηριοτήτων ξεκινά, μέχρι που η φύση του ζητά αντάλλαγμα.
Η ταινία απαντά στο ερώτημα «Πως είναι να χρησιμοποιούμε ολόκληρο τον εγκέφαλο;» που θέτουν κατά καιρούς οι επιστήμονες. Σύμφωνα με το σενάριο του ‘Limitless’ (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Alan Glynn), θα μεταμορφωνόμασταν σε “υπολογιστικές μηχανές”. Θα μπορούσαμε να προβλέψουμε συμβάντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, παίρνοντας υπόψη μας απλές πληροφορίες όπως η φορά του ανέμου. Θα θυμόμασταν την παραμικρή λεπτομέρεια από κάθε στιγμή της ζωής μας. Τα μάτια μας θα λειτουργούσαν σαν κάμερες καταγραφής γεγονότων και προσώπων.
Η ιδέα είναι εξαιρετική! Ενθουσιάζει κάθε λογής περίεργο άνθρωπο που αναρωτιέται για το “παρακάτω”. Είναι ανθρωποκεντρική και θίγει θέματα όπως η απληστία, οι κίνδυνοι της υπέρβασης και η απροσδόκητη “νίκη”.
Η σκηνοθεσία είναι συγχρονισμένη στους ρυθμούς μιας περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας. Δίνει δηλαδή στον “χορτασμένο” θεατή την ποσότητα απεικονιστικής δράσης, που πρέπει. Κανένα εφέ δεν είναι μάταιο όταν το χρησιμοποιεί ο Burger. Κάθε ένα έχει τον λόγο του και κάθε ένα μας εντυπωσιάζει χωρίς καν να αξιοποιείται στο έπακρο! Η πλοκή είναι άκρως ανατρεπτική και τολμά να “προδώσει” τον πρωταγωνιστή εκεί όπου συνήθως σώζεται! 
Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Paul Leonard-Morgan (συνθέτης του επίσημου ύμνου της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ - 2008). Το album περιλαμβάνει 25 πλούσια σε δράση κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής, ότι πρέπει για κάποιον που αγαπάει τη ταχύτητα… και βέβαια το No Excuse δε θα μπορούσε να σας το στερήσει. Θα το βρείτε διαθέσιμο για download στο sidebar της σελίδας μας μέχρι τα τέλη του Απρίλη.    Από 31/03/2011 στους κινηματογράφους

Βαθμολογία ταινίας:

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0