Αφιέρωμα στο Alias

by - 6:14 μ.μ.

Ποιος δε θυμάται το ‘Alias’; Την πρώτη τηλεοπτική επιτυχία του J. J. Abrams. Η σειρά προβλήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου 2001 μέχρι τις 22 Μαΐου 2006 από το τηλεοπτικό δίκτυο ‘ABC’. Δυστυχώς, μόνο οι πρώτοι 2 κύκλοι (απ' τους 5) προβλήθηκαν στην Ελλάδα, από τον ‘ΑΝΤ1’.
Πρωταγωνίστρια της κατασκοπευτικής αυτής σειράς, η Jennifer Garner που υποδύεται τη Sydney Bristow, μια μυστική πράκτορα της CIA η οποία ανακαλύπτει πως ο πατέρας της -Jack Bristow (Victor Garber)- δεν είναι μέτοχος αεροπορικής εταιρείας όπως νόμιζε, αλλά ανώτερός της στην CIA. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μια υπόθεση γίνεται “αντικείμενο εμμονής” για την οικογένεια...
Bristow. Η αναζήτηση και συναρμολόγηση ορισμένων τεχνημάτων που δημιουργήθηκαν από τον Milo Rambaldi (έναν πλασματικό εφευρέτη στο στιλ του Leonardo Da Vinci) για την πραγματοποίηση μιας προφητείας από την περίοδο της Αναγέννησης, είναι ο σκοπός των “κακών” της υπόθεσης και η Sydney έχει βαλθεί να τους σταματήσει.
Ο Abrams στο ‘Alias’, μας έδωσε μια πρώτη γεύση του συγγραφικού του χαρακτήρα. Μας έκανε γνωστές τις μεταφυσικές του ανησυχίες και μας εξέπληξε με την πρωτότυπη -για την εποχή- ευρηματικότητα στη σκηνοθεσία. Αν το ‘Fringe’ είναι η φόρμουλα του Abrams, τότε το ‘Alias’ ήταν το πείραμα που αξίζει να δει κάποιος έστω κι αργά.
Τρεις χαρακτήρες που ξεχώρισαν:
Η Sidney είναι άψογη! Μοναδική στις μεταμφιέσεις της, εφευρετική κι απόλυτα σίγουρη γι’ αυτό που κάνει.
Ένας δευτερεύον ρόλος που όμως τράβηξε την προσοχή αρκετές φορές, είναι εκείνος του Marshall Flinkman (Kevin Weisman). Ο κορυφαίος “κομπιουτεράκιας” της CIA που ουκ ολίγες φορές έβγαλε το φίδι απ’ την τρύπα. Δε κέρδισε όμως το κοινό για τις γνώσεις του, αλλά για το άστοχο και άσχετο με το υπόλοιπο περιβάλλον, χιούμορ του!
Αν αυτή η σειρά είχε κάποιον αυστηρό, με βλέμμα που κόβει τα ήπατα, τότε αυτός σίγουρα είναι ο ρόλος του Jack Bristow. Τολμηρός, αποφασιστικός και χωρίς συναισθηματισμούς. 
Σκηνές που ξεχώρισαν: 
Πολλές… η έναρξη του 2ου κύκλου, η έναρξη του 3ου κύκλου αλλά κυρίως η σκηνή στην οποία η Sydney αλλάζει για πρώτη φορά ταυτότητα και μας θυμίζει την Lola από το ‘Run Lola Run’. 
Το No Excuse διάλεξε αυτή τη φορά να μοιραστεί μαζί σας το soundtrack της σειράς. Όλα τα μουσικά θέματα του ‘Alias’, από τον συνθέτη των επιτυχιών Michael Giacchino. Διαθέσιμο μέχρι 31 Μαρτίου. 

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0