Η (σύντομη) επιστροφή του LeBlanc στη tv

by - 6:10 μ.μ.

Με τη νέα σειρά ‘Episodes’ επέλεξε να κάνει το comeback του ο Matt LeBlanc, μετά το αποτυχημένο τηλεοπτικό show ‘Joey’.
Το σενάριο υπογράφουν οι δημιουργοί David Crane (‘Friends’) και Jeffrey Klarik (‘Mad About You’). Προβάλλεται από το συνδρομητικό κανάλι ‘Showtime’ στην Αμερική και στο BBC2 στην Αγγλία, σε παραγωγή BBC. Από την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 21:50 θα προβάλλεται και στην Ελλάδα από το...
FX της Nova.
Πρόκειται για τις περιπέτειες ενός βρετανικού ζεύγους, που μόλις έχει βραβευθεί για το σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς. Η πρόταση ενός Αμερικάνου μεγαλοπαραγωγού, θα γίνει η αιτία να ταξιδέψουν ως το Los Angeles, για να επιβλέψουν το remake της επιτυχημένης σειράς τους.
Τα προβλήματα ξεκινούν από το χάσμα κουλτούρας που υπάρχει μεταξύ των Άγγλων συγγραφέων και των Αμερικάνων συντελεστών της παραγωγής. Έτσι, πάνω που ο Sean και η Beverly πίστευαν πως βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, βρίσκονται να συμβιβάζονται με κάθε “παράλογη” απαίτηση του νέου τους παραγωγού. Μια απ’ αυτές τις απαιτήσεις είναι κι η συμμετοχή του LeBlanc, ο οποίος παίζει τον εαυτό του σε μια όχι και τόσο διαφορετική εκδοχή του Joey! Γυναικάς, παρορμητικός κι ανώριμος. Συχνά αναφέρει τα ‘Φιλαράκια’ ως σταθμό στη καριέρα του και χρησιμοποιεί τη δημοφιλή ατάκα του Joey «How you doin’?», προκειμένου να γίνεται συμπαθής στο κοινό του.
Η σειρά είναι αρκετά διασκεδαστική κι ευχάριστη. Δεν ανήκει στο κλασικό αμερικάνικο στιλ κωμωδίας. Το χιούμορ είναι σύγχρονο και συγκρατημένο (αν και πολλές φορές παρουσιάζεται μέσα από βωμολοχίες και σεξιστικά μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να παραληφθούν). Η ποιότητα παραγωγής είναι σαφώς υψηλή για τα δεδομένα των κωμικών σειρών.
Το μειονέκτημά της είναι η μικρή διάρκεια των επεισοδίων (περίπου 27’) κι η μικρή διάρκεια του κύκλου (μόλις 7 επεισόδια). Κάποια στιγμή στο 3ο επεισόδιο, ο Matt αναφέρει πως ένας τυπικός κύκλος αμερικανικής σειράς είναι τετραπλάσιος ενός βρετανικού. Ίσως, ο μικρός κύκλος να είναι συμβολικός, ακλουθώντας το “βρετανικό πρωτόκολλο”. Αλλά και πάλι είναι ξενερωτικό για τον θεατή πριν καλά – καλά αρχίσει να βλέπει τη σειρά, να την “αποχαιρετά”. Μάλλον θα έπρεπε να ονομάζεται ‘Only 7 Εpisodes’ αντί για ‘Episodes’, ώστε να ξέρεις από πριν ότι θα μείνεις με την όρεξη!
Πληροφορίες για το αν ή πότε θα υπάρξει 2ο κύκλος, δεν ανακοινώθηκαν ακόμα. Το τελευταίο επεισόδιο πάντως που προβλήθηκε τη περασμένη Κυριακή στην Αμερική, μας άφησε με την εικόνα πως θα συνεχιστεί.
Έξυπνο και χιουμοριστικό ήταν και το σενάριο του προωθητικού spot που προβλήθηκε πριν τη πρεμιέρα, όπου ο Matt LeBlanc καλείται να περάσει από οντισιόν για να πάρει το ρόλο του εαυτού του! You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0