Οι Σουηδοί το προτιμούν λευκό

by - 4:00 μ.μ.

Όπως και σε προηγούμενο άρθρο (‘Πώς να βάψετε το σπίτι σας’), έχουμε αναφέρει πως το λευκό συμβολίζει: φωτεινότητα, καθαριότητα, ουδετερότητα, αναζωογόνηση και νοικοκυροσύνη.
Λέγεται πως όσοι αποφεύγουν το λευκό...
χρώμα, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και αρνούνται να αποδεχτούν ό,τι δε μπορεί να εξηγήσει η λογική κι ενώ γνωρίζουν τα ελαττώματά τους, δεν επιθυμούν να τα διορθώσουν. Η “λευκή επιλογή” στον χώρο στον οποίο ζει ένα άτομο, εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την νεότητα, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια που το διακρίνει.
Το λευκό επιδρά θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου, βοηθάει στην απόρριψη των αρνητικών συναισθημάτων, ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη. Είναι ιδανικό χρώμα για μικρούς χώρους, διότι έχει την “ικανότητα” να τους “μεγαλώνει”. Μπορεί να φαίνετε άχρωμο, αλλά στη πραγματικότητα αποτελείται απ' όλα τα χρώματα της ίριδας. Είναι εντυπωσιακά ευέλικτο χρώμα, γιατί όχι μόνο ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα (κι έτσι μπορείς να “ανακαινίζεις” τον χώρο σου αλλάζοντας μόνο ένα πίνακα, λίγα μαξιλάρια και μερικά κεριά), αλλά κι επειδή δίνει “ιερότερη” θέση στα χρωματιστά αντικείμενα. Τα κάνει να ξεχωρίζουν, τα ζωντανεύει, τα εξυψώνει!
Τα τελευταία χρόνια ο περισσότερος κόσμος έχει παραμερίσει αυτό το χρώμα (υποτιμώντας τη δύναμή του), δείχνοντας “συμπάθεια” στην υπόλοιπη χρωματική παλέτα κι ιδιαίτερα στα έντονα χρώματα. Όταν όμως ο Σούλης είπε «Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!», ήταν πρόταση όχι προσταγή!
Ακολούθως θα δείτε 3 λευκά σουηδικά διαμερίσματα, ζωντανά παραδείγματα για το πώς ένας λευκός χώρος τηρεί όλα τα παραπάνω! Για το πρώτο πατήστε εδώ, για το δεύτερο εδώ και για το τρίτο εδώ.  

You May Also Like

1 σχόλια

 1. Για να πετύχεις το απόλυτο λευκό, στάξε μέσα στο δοχείο της μπογιάς λίγο μπλε της ίδιας ποιότητας (πλαστικό πχ). Πωλείται σε σύριγγα έτοιμο στα χρωματοπωλεία. Ξεκινάς πάντα με τη μέγιστη αραίωση που συνιστά ο κατασκευαστής του χρώματος -συνήθως 10-15%- στο πρώτο χέρι και όσο αυξάνεις τα περάσματα μειώνεις την αραίωση, όχι ανάποδα που λένε πολλοί μπογιατζήδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0