Ό,τι για τους άλλους είναι σκουπίδια

by - 5:40 μ.μ.

Αν και μερικές φορές η λίγη σκουριά προσδίδει γοητεία σε ένα έπιπλο εξωτερικού χώρου, ταυτόχρονα αποδυναμώνει το μέταλλο. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με... 3 αλάνθαστα βήματα:

 

Για αρχή “ξεφορτωνόμαστε” την επιφανειακή σκουριά με μια μεταλλική ξύστρα κι έπειτα με λεπτό γυαλόχαρτο.Περνάμε το σωστό αστάρι μετάλλων (διατίθεται και σε μορφή σπρέι).Τέλος, αφού στεγνώσει το αστάρι, βάφουμε στο χρώμα της επιλογής μας με βαφή μετάλλων.


Έτοιμο το τραπεζάκι! 
Εκείνες οι “ταλαιπωρημένες” ‘καρέκλες καφενείου’ που είναι ξεχασμένες στην αποθήκη, ήρθε ο καιρός να βγουν στο φως.


Αφαιρούμε το κάθισμα κι αν έχει δική του ενίσχυση με αφρό την αφαιρούμε κι αυτήν.
Κόψτε ένα κομμάτι αφρολέξ στο σχήμα του καθίσματος, ένα βαμβακερό κομμάτι υφάσματος 3cm μεγαλύτερο περιμετρικά και ένα κομμάτι διακοσμητικό ύφασμα 5-6cm μεγαλύτερο από το κάθισμα περιμετρικά (για ολοκληρωμένη ανακύκλωση υλικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα από παλιές πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες ακόμα και κουρτίνες).


Αρχίστε να καρφώνετε με το συρραπτικό επίπλων ένα-ένα τα κομμάτια με την ίδια σειρά, στην επάνω πλευρά του καθίσματος. Προσέξτε να κεντράρετε καλά το ύφασμα ώστε να είναι συμμετρικό στην κάτω πλευρά, ενώ ταυτόχρονα φροντίστε να είναι καλά τεντωμένο.Για να καλυφθεί τελείως η όψη του καθίσματος, τοποθετήστε και καρφώστε στο τέλος ένα κομμάτι ύφασμα (2cm μικρότερο του καθίσματος περιμετρικά) στην κάτω πλευρά του καθίσματος.
Καθαρίστε από λεκέδες την ξύλινη επιφάνεια της υπόλοιπης καρέκλας.
Τοποθετήστε και πάλι στον σκελετό το κάθισμα.     


 Είναι σαν καινούριες, δεν είναι; 

You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0