Cupcakes χωρίς γλουτένη

by - 7:47 μ.μ.

Υλικά: 

- 2 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κούπας λάδι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2%)
- 1 κούπα ρυζάλευρο (χωρίς γλουτένη)
- 1/2 κούπα κορν-φλάουρ (χωρίς γλουτένη)
- 3/4 κούπας ινδοκάρυδο
- 1 κ.σ. μπέικιν
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση: 

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (ή 170°C σε αέρα).
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί -με 12 θήκες- για μάφινς (ή αλλιώς τις λαδώνουμε και αλευρώνουμε ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν θήκες σιλικόνης).
- Σε ένα μπολ... ανακατεύουμε (με αυγοδάρτη) τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα. Ρίχνουμε και τα στερεά και ομογενοποιούμε.
- Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 20-25' (ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε να ροδίζουν). 

Για την κρέμα:

Υλικά: 

- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. άχνη (κοσκινισμένη)
- Λίγο λιμοντσέλο (δηλαδή ανάλογα τα γούστα)
- 2 κ.σ. γάλα 

Εκτέλεση:

 - Χτυπάμε στο μίξερ τα παραπάνω υλικά και δοκιμάζετε. Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λιμοντσέλου, ρίχνετε λίγο λίγο.
- Αφήνετε στο ψυγείο λίγο να σταθεροποιηθεί και μετά γεμίζετε το κορνέ ή και με κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια. 

Από το Sugar Buzz

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0