Αυτό το album δε πρέπει να το χάσετε!

by - 12:59 μ.μ.

Οι ‘Vaya Con Dios’ είναι ένα βελγικό μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1986 από τους Dani Klein, Dirk Schoufs και Willy Lambregt (το τελευταίο μέλος αντικαταστάθηκε από τον Jean-Michel Gielen). Στα ισπανικά το όνομά τους σημαίνει «Πήγαινε με το Θεό».
Έκαναν διεθνή επιτυχία με τραγούδια όπως το ‘Just a Friend of Mine’ (που έγινε επιτυχία στη Γαλλία), ‘What's a Woman?’ (νούμερο 1 επιτυχία στην Ολλανδία το 1990), ‘Nah Neh Nah’, ‘Don't Cry for Louie’, ‘Puerto Rico’, ‘Heading for a Fall’, ‘Johnny’ και ‘Don't Break My Heart’.
Συνολικά, οι ‘Vaya Con Dios’ έχουν πουλήσει περισσότερα από... 7 εκατομμύρια albums και πάνω από 3 εκατομμύρια singles. 
Η Dani Klein, κύρια τραγουδίστρια και ο Willy Lambregt,  έκαναν προηγουμένως επιτυχία στο συγκρότημα ‘Arbeid Adelt!’ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκρότημα ‘Vaya Con Dios’ μαζί με τον κοντραμπασίστα Dirk Schoufs, επειδή είχαν κοινά ενδιαφέροντα στην τσιγγάνικη μουσική, την τζαζ και την όπερα. Oι ίδιοι θεωρούσαν ότι τα εν λόγω μουσικά είδη δεν απολάμβαναν τις ευρύτερης εκτίμησης στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο τους single, ‘Just a Friend of Mine’ είχε latin ρυθμό και έκανε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, πουλώντας πάνω από 300.000 αντίτυπα. Ο Willy Lambregt έφυγε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από το Jean-Michel Gielen.
Εξαιτίας του τσιγγάνικου ρυθμού τους, το συγκρότημα δεν ήταν ευρύτερα γνωστό στην Ολλανδία. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1990 κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους επιτυχία με το ‘What's a Woman?’ το οποίο ήταν στο νούμερο ένα για τρεις εβδομάδες. Έτσι, το τα μέλη του συγκροτήματος έγιναν οι δεύτεροι Βέλγοι καλλιτέχνες που πέτυχαν να έχουν μία νούμερο ένα επιτυχία στην Ολλανδία.
Το 1991 οι Dani Klein και ο Dirk Schoufs αποφάσισαν να συνεχίσουν ξεχωριστά την καριέρα τους και έκτοτε το συγκρότημα αποτελείται από την Klein και διάφορους μουσικούς. Στις 24 Μαΐου του 1991 ο Schoufs απεβίωσε από ασθένεια που σχετίζεται με το AIDS. Ο ίδιος είχε προσβληθεί από τον ιό HIV μέσω χρήσης ναρκωτικών. Το τρίτο album του συγκροτήματος, με τίτλο’ Time Flies’ είναι πιο μελαγχολικό από τα προηγούμενα, λόγω του γεγονότος.
Παρά την αλλαγή της μουσικής και της σύνθεσης του συγκροτήματος, οι ‘Vaya Con Dios’ παρέμειναν δημοφιλείς στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία ως το 1996. Λίγο πριν τη διάλυσή τους, εκδόθηκε ένα album με τα καλύτερα τραγούδια τους το οποίο τώρα, το No Excuse μοιράζει στους αναγνώστες του. Μετά την κυκλοφορία αυτής της συλλογής αποχώρησε από τη μουσική βιομηχανία η ψυχή του group, Dani Klein, λόγω υπερβολικής πίεσης. Η τραγουδίστρια επανήλθε το 1999 στο συγκρότημα ‘Purple Prose’, που κυκλοφόρησε ένα ομότιτλο album την ίδια χρονιά. Οι ‘Vaya Con Dios’ επέστρεψαν το 2004 με νέο album υπό τον τίτλο ‘The Promise’, που κυκλοφόρησε από ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Το 2006 κυκλοφόρησαν ένα συλλεκτικό album με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0