Χριστούγεννα με την φωνή του Frank Sinatra

by - 1:56 μ.μ.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς τραγούδια με τον Frank Sinatra δεν γίνονται κι αυτό γιατί παρά το πέρασμα των χρόνων, πάντα υπάρχει μέσα μας μια κρυφή ανάγκη για το “παραδοσιακό”, το κλασικό! Η φωνή του Sinatra μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια, εκεί όπου το τζάκι είναι ακόμα αναμμένο με την φλόγα της αγνής αγάπης!  
Το No Excuse αυτήν την εβδομάδα προσφέρει μια Χριστουγεννιάτικη συλλογή του 1987 από το “σύμβολο” της αμερικανικής κουλτούρας. Τραγούδια που θα ξεχωρίσετε: 'Jingle Bells' και 'O Little Town Of Bethlehem'.
O Francis Albert Sinatra γεννήθηκε... στις 12 Δεκεμβρίου του 1915, σε μια φτωχική εργατική γειτονιά στο Hoboken του New Jersey.
Ο πατέρας του Martin ήταν μποξέρ και πυροσβέστης. H μητέρα του Dolly ήταν νοσοκόμα και εξέχον μέλος της τοπικής οργάνωσης του Δημοκρατικού Kόμματος. Ο μικρός Frank, μοναχογιός, μεγάλωσε κυρίως με τη φροντίδα της γιαγιάς του, αλλά παραχαϊδεύτηκε απ’ όλη την οικογένεια, που δεν έπαυε να του χαρίζει τα ωραιότερα ρούχα και παιχνίδια. Γρήγορα έγινε το αστέρι της γειτονιάς και ο αρχηγός μιας συμμορίας παιδιών που πέρναγε την ώρα της κάνοντας ψιλοκλοπές, μέχρι που η οικογένειά του μετακόμισε. 
Tο 1933 ο Frank Sinatra πήγε να ακούσει τον Bing Crosby και βγήκε από το θέατρο αποφασισμένος να γίνει τραγουδιστής! Δεν ήθελε, όμως, να γίνει ένα κακέκτυπο του μεγάλου Crosby. «Aυτό που πραγματικά έβαλα στόχο να κατακτήσω ήταν περισσότερο η ιταλική σχολή του ‘Bel Canto’ με την απαλή διαδοχή από νότες», έχει δηλώσει στο περιοδικό ‘Life’ το 1965. «Hταν πολύ πιο δύσκολο από το στιλ του Crosby».
Mέχρι να μπει στο χώρο της μουσικής έκανε ότι δουλειά τού έπεφτε στα χέρια. Tελικά, αφού πέρασε ένα φεγγάρι από το Major Bowes Amateur Hour (το πιο γνωστό ραδιοφωνικό talent show της εποχής), το 1939 άρχισε να τραγουδά με την ορχήστρα του Harry James, για να καταλήξει γρήγορα στο πλευρό του διάσημου τρομπονίστα Tommy Dorsey, που είχε τη φήμη ότι αναδείκνυε νέους τραγουδιστές. Ο Sinatra, που είχε έφεση στους πειραματισμούς με τη φωνή του, εντυπωσιάστηκε με τον τρόπο που ο Dorsey έλεγχε την αναπνοή του. Προσπάθησε να τον αντιγράψει και να μάθει να χρησιμοποιεί τη φωνή του σαν ένα μουσικό όργανο.
Παράλληλα, για να βελτιώσει την κατάσταση των πνευμόνων του αθλείτο συστηματικά τρέχοντας και κολυμπώντας. Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που χρησιμοποίησε την αναπνοή του για να δώσει δραματικότητα στο τραγούδι του, καθώς και το μικρόφωνο για να κάνει τη φωνή του ωραιότερη. Όπως μάλιστα έλεγε ο ίδιος, βαθιά του πεποίθηση ήταν ότι ο τραγουδιστής πρέπει να νιώθει ότι διηγείται μια ιστορία και να τοποθετεί τα πνευμόνια του ανάλογα.
Στις 15 Μαϊου 1998 πέρασε στην άλλη ζωή σε ηλικία 82 ετών το είδωλο της δεκαετίας του ‘40, που με το πλούσιο ταλέντο του και την συνεχώς αποδοτική καλλιτεχνική καριέρα του, ψυχαγωγούσε την σύγχρονη και την προηγούμενη γενιά μας και τον θυμούνται οι Αθηναίοι να τραγουδά το 1962 στο Ηρώδειο θέατρο και το 1992 στο Ολυμπιακό Στάδιο, κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό.

Από το Just Beauty 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0