Ρύζι με σταφίδες και μέλι

by - 6:35 μ.μ.

Υλικά (για 2 άτομα) 

- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 120 gr μανιτάρια
- 1 κούπα ρύζι (κατά προτίμηση καστανό)   
- 2 κούπες νερό
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 κ.γλ. μέλι
- μισό λεμόνι
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι 

Εκτέλεση 

- Σε ένα... μικρό κατσαρολάκι λειώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και την πιπεριά να τσιγαριστούν ελαφρά .
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει με μισόκλειστο καπάκι.
- Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι στον χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα λίγο πριν τη βγάλουμε απ’ τη φωτιά.
- Το ρύζι είναι έτοιμο μόλις ρουφήξει όλα του τα υγρά.

*Συνοδεύεται ευχάριστα με φιλετάκια κοτόπουλου ή fish-sticks και λευκό κρασί.

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0