Το ρετιρέ των εκατομμυρίων

by - 3:55 μ.μ.

Ο 47χρονος  Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής (έλληνας κροίσος που δε μας συμφέρει να επεκταθούμε στο βιογραφικό του!), εδώ και λίγους μήνες έχει αποκτήσει άλλο ένα διαμέρισμα στη συλλογή του. Αυτή τη φορά, επέλεξε να αγοράσει το ακριβότερο ίσως διαμέρισμα που έχει αλλάξει ποτέ χέρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με τους ‘Sunday Times’ του Λονδίνου.
Πρόκειται για το ρετιρέ του κτιρίου ‘La Βelle Εpoque’ στο Μονακό που βρίσκεται στο κεντρικό... Λονδίνο, στη St. James Square. Μάλιστα, δεν πάει πολλής καιρός από τότε που πουλήθηκε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του. Μόλις πριν από 2 χρόνια το είχαν αγοράσει οι αδελφοί Νick και Christian Candy, που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ακινήτων, έναντι 140 εκατομμυρίων ευρώ. 
Το διαμέρισμα αυτό “κουβαλά” μια τραγική ιστορία. Πριν εξαγοραστεί το 2008 από τους αδελφούς Candy, ανήκε στον δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη και φιλάνθρωπο Εdmond Safra. Ο Safra έχασε τη ζωή του μέσα στο ρετιρέ πριν από 11 χρόνια κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς. Για τη φωτιά είχε καταδικαστεί ένας από τους νοσοκόμους του, ο Τed Μaher, με το σκεπτικό να σώσει στη συνέχεια το αφεντικό του και να φανεί στα μάτια του σαν ήρωας. Ο Safra όμως και άλλος ένας άνθρωπος από το προσωπικό του, πέθαναν από ασφυξία και το διαμέρισμα πέρασε στα χέρια της χήρας του Lily. Κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για δολοφονία κι ότι ο Safra ο οποίος έκανε μπίζνες με αρχηγούς κρατών και μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, ήταν αναμεμιγμένος σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
Όταν το εξαγόρασαν οι Candy, προχώρησαν σε πλήρη ανακαίνιση κατασκευάζοντας spa, κινηματογραφική αίθουσα και κέντρο τύπου, όπου οι πολυθρόνες μετατρέπονται σε κρεβάτια με το πάτημα ενός κουμπιού. Για αυτά τα έργα ξόδεψαν 26 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι ανέβηκε η αγοραστική του αξία, η οποία έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 236 εκατομμυρίων ευρώ, που διέθεσε τελικά ο έλληνας κροίσος με τα 32 γράμματα!
Το περιβόητο διαμέρισμα είναι διώροφο, και έχει συνολικό εμβαδό περίπου 1500 m2. Μέσα σ’ αυτό “παρελαύνουν” 30 διαφορετικά δωμάτια, από τα οποία όμως μόνο τα 3 είναι κρεβατοκάμαρες (η κάθε μία έχει το δικό της βεστιάριο και από 2 μπάνια). Μερικά από τα υπόλοιπα είναι: spa, βιβλιοθήκη 2 πατωμάτων, media room με κινηματογραφική οθόνη, αίθουσα μπιλιάρδου και τραπεζαρία με ταβάνι από πλατίνα. Επίσης, ιδιαίτερα εντυπωσιακοί χώροι είναι οι εξωτερικοί: τα μπαλκόνια και τα roof gardens με την ατελείωτη θέα, καθώς και η infinity πισίνα.
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0