Υπερπαραγωγή ‘Μπαρόκ’

by - 12:42 μ.μ.

Αυτή η μονοκατοικία έχει σίγουρα όλα τα φόντα για να μην περάσει απαρατήρητη. Η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, υπερτονίζει την ανάγκη των ιδιοκτητών να διαφέρουν, και η αγάπη τους για το ‘Μπαρόκ’ γίνετε κίνητρο να το υποστηρίξουν.
Το αποτέλεσμα διχάζει τις γνώμες, καθώς σε κάποια σημεία μοιάζει ζεστό και πετυχημένο, ενώ σε άλλα, πομπώδες και αποπνικτικό. Αν στόχος της συγκεκριμένης διακόσμησης ήταν η αίσθηση του... ρομαντισμού μιας άλλης εποχής και η αύρα της οικογενειακής θαλπωρής, απέτυχε! Την παράσταση κλέβει η επίδειξη της μεγαλομανίας που αγγίζει τα όρια του kitsch.
Σοβαρή απουσία, εκείνη των χαλιών. Όπως και να το κάνουμε ‘Μπαρόκ’ χωρίς το ανάλογο περσικό χαλί, δε γίνεται! Το σπίτι όμως βρίσκεται στη Κρήτη, πράγμα που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη πριν την απόφαση να στηθεί ένα “βορειοπρεπές” σκηνικό.
Η κουζίνα, σε αντίθεση με τους άλλους χώρους, είναι λιτή και minimal. Φαίνεται πως “αρνείται” να ακολουθήσει την επιρροή του υπόλοιπου σπιτιού ή στερείται φαντασίας. Υπάρχουν όμως τρόποι, πέραν της πεπατημένης, που μια κουζίνα μπορεί να είναι κλασική χωρίς να “βαραίνει” το μάτι.     


You May Also Like

1 σχόλια

 1. Bre NE pote prolabes mphkes spiti m ebgales fwto oute pou se peira xampari :D

  Teleio 8ema!! Kai to xioni pou ebales einai
  S-U-P-E-R

  S.V.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0