Προσφορά No Excuse: Duets

by - 12:55 μ.μ.

Μια γυναίκα, μια τεράστια ιστορία. Η Barbra Streisand είναι μια Αμερικανή τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και στιχουργός. Γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια, από τους Emmanuel και Diana , στις 24 Απριλίου του 1942, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Ήταν το δεύτερο από τα δύο παιδιά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο πατέρας της πέθανε και στην οικογένεια επήλθε μεγάλη οικονομική κρίση.
Φοίτησε στο ‘Erasmus Hall High School’ στο Brooklyn. Σύντομα η Streisand έγινε τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Αρχικά ήθελε να γίνει ηθοποιός και εμφανίστηκε σε μια... σειρά “Off-Off-Broadway” παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου του ‘Driftwood’ (1959), με την τότε άγνωστη Rivers Joan, το οποίο διήρκησε μόνο για έξι εβδομάδες. Όταν ο φίλος της, ο Barry Dennen, βοήθησε στην πρώτη της εμφάνιση στο ‘The Lion’, ένα δημοφιλές gay club στη Manhattan Greenwich Village, το 1960, επέτυχε ως τραγουδίστρια.
Το 1962 μετά από πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση, έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο ‘Brodway’ περιορίζοντας το ταλέντο της σε ένα μικρό ρόλο, αυτόν της ‘Miss Marmelstein’ και κάπως έτσι ξεκίνησε η μετέπειτα καριέρα της.
Η Barbra Streisand έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των καλλιτεχνών! Μερικά από αυτά είναι: Oscar, Tony, Emmy, Grammy, Directors Guild of America, Χρυσή Σφαίρα, Lifetime Achievement Award του αμερικανικού ιδρύματος κινηματογράφου, Βραβείο Εθνικής κληρονομιάς των τεχνών και Peabody Awards (παγκόσμιο ραδιοτηλεοπτικό βραβείο). Επίσης, είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που έχει διακριθεί με Kennedy Center Honors. 
Το No Excuse προσφέρει αυτή την εβδομάδα την συλλογή ‘Duets’ η οποία έχει κυρίως το “παλιομοδίτικο” ύφος της δεκαετίας του ‘80 και περιλαμβάνει 19 ντουέτα που έχει κάνει η  Barbra Streisand με άλλους καλλιτέχνες στην διάρκεια της πορείας της. Μαζί με την Streisand ακούγονται οι: Barry Gibb, Barry Manilow, Neil Diamond, Bryan Adams, Ray Charles, Frank Sinatra, Céline Dion, Donna Summer, Barry Gibb, Johnny Mathis, Kris Kristofferson, Don Johnson, Kim Carnes, Vince Gill, Michael Crawford, Harold Arlen, Judy Garland και Josh Groban.
Μερικά από τα ντουέτα της συλλογής έχουν αφήσει ιστορία όπως το θρυλικό ‘Guilty’ με τον Barry Gibb, το οποίο κατάφερε να κερδίσει βραβείο Grammy καλύτερου pop ντουέτου ή γκρουπ με φωνητικά (1981). Ο Bryan Adams συμμετέχει στο ‘I Finally Found Someone’ το οποίο είναι soundtrack της εξαιρετικής ταινίας ‘The Mirror Has Two Faces’ με πρωταγωνιστές τους Barbra Streisand και Jeff Bridges. Οι μπαλάντες ‘Cryin Time’ με την φωνή του Ray Charles, το ‘Tell Him’ με την Celine Dion καθώς και το αγαπημένο disco κομμάτι ‘No More Tears’ από την Donna Summer είναι ένα μικρό δείγμα απόδειξης, ότι η φωνή της Streisand είναι “πολύτιμος λίθος” που ταιριάζει με όλα!
Η παραγωγή του album έγινε το 2002 με αφορμή την ολοκλήρωση των 40 ετών της συνεργασίας της τραγουδίστριας με την Columbia RecordsYou May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0