"Καστανές Νιφάδες"

by - 5:04 μ.μ.

Υλικά
- 20-25 κάστανα
- 360 gr λευκή ή μαύρη κουβερτούρα (ή 180 gr λευκή και 180 gr μαύρη)
- Λίγη κανέλα
- Λίγα τριμμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση 
- Βράζουμε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν...
για λίγο.
- Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι, ώστε να μείνουν ολόκληρα (να μη θρυμματιστούν).
- Λειώνουμε τη κουβερτούρα σε bain-marie κι αμέσως μετά βουτάμε ένα – ένα τα κάστανα μέσα στη κουβερτούρα χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα.
- Τοποθετούμε τα επικαλυμμένα κάστανα σε μια πιατέλα με λαδόκολλα κι έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Tips
- Το ξεφλούδισμα γίνεται ευκολότερα όταν τα κάστανα είναι ακόμα ζεστά.
- Στα κάστανα με την λευκή σοκολάτα μπορούμε να ρίξουμε λίγη κανέλα (πριν τα βάλουμε στο ψυγείο), ενώ σε αυτά με την μαύρη σοκολάτα, ταιριάζει καλύτερα λίγο τριμμένο αμύγδαλο.

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0