Δώρο Εβδομάδος: 'Dreamgirls Soundtrack'

by - 3:36 μ.μ.

Άλλο ένα μεγάλο soundtrack προστίθεται στη λίστα δώρων του No Excuse! Αυτή την εβδομάδα την τιμητική του έχει το ‘Dreamgirls’ το οποίο έχει και ένα “ειδικό” βάρος καθώς ντύνει ένα oscarικό musical.
Η ιστορία αφορά το γυναικείο συγκρότημα των 70s, ‘Supremes’. Η ταινία είναι η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού του Broadway, του 1981. Με ένα υπέρλαμπρο cast ηθοποιών, στο οποίο πρωτοστατούν: Jamie Foxx, Eddie Murphy, Beyonce Knowles και Jennifer Hudson. Προστέθηκαν κάποια κομμάτια στο original score του θεατρικού, που γράφτηκαν αποκλειστικά για το κινηματογραφικό ost (original soundtrack) και η ακρόασή του αποτελεί μια...
εξαιρετική εμπειρία, χάρη στον συνθέτη Henry Krieger.
Από την αληθινή ιστορία μέχρι και την ταινία, αναδύονται μόνο αστέρια! Από τις ‘Supremes’ ξεχώρισε η μοναδική Diana Ross ενώ στις ‘Dreamgirls’ πρωτοεμφανίστηκε η ταλαντούχα Jennifer Hudson η οποία μέχρι τότε ήταν γνωστή από την συμμετοχή της στο ‘American Idol’.
Πρόκειται για ένα ost φόρος τιμής στη μαύρη μουσική! Ο δίσκος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι προσφέρει ακριβώς αυτό που περιμένουμε: αισθαντική, μαύρη soul, άλλοτε πιο light και άλλοτε πιο funky. Κομμάτια που πρέπει να ακούσετε είναι τα ‘I’m looking for something’, ‘Move’, ‘Big’, ‘Listen’, το ομώνυμο ‘Dreamgirls’ (original & finale) και φυσικά το ‘One night only’ (original & disco) το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη μουσική συλλογή (sidebar) του No Excuse στην original εκτέλεση από την Jennifer Hudson.
Πολύ σωστά κάποιος κριτικός ανέφερε «είναι σαν το γλυκό συκαλάκι: σε μικρές δόσεις σε γλυκαίνει και σε μεγάλες σε λιγώνει. Ε, το ‘Dreamgirls’ είναι σαν να τρώτε όλο το βαζάκι μονοκοπανιά! Δεν μπορεί, σε κάποιο σημείο θα λιγώσετε!».
Βαθμολογία ταινίας: 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0