Τόσο απλό, τόσο καλό!

by - 7:52 μ.μ.

Υλικά (για 6 άτομα) 

- 2 μεγάλα κόκκινα ή άσπρα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες 
- 450-500 γραμ. ντομάτες, σε ροδέλες με τα ζουμιά τους 
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο 
- 1 φλυτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή pecorino ή πικάντικο cheddar 
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
- μερικά φύλλα βασιλικού 
- 1/4 φλυτζ. νερό 

Εκτέλεση 

- Επιλέξτε ένα...
σκεύος που μπορεί να εμφανιστεί στο τραπέζι (π.χ. πήλινο ή πυρέξ) και λαδώστε το καλά στον πάτο.
- Τοποθετείστε πρώτα μια στρώση από κρεμμύδια. 
- Από πάνω τακτοποιείστε τις ροδέλες απ’ τις πατάτες και μετά αυτές με τις ντομάτες.
Ρίξτε λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. 
- Επαναλάβατε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (τελειώνοντας με μια στρώση από ανάμικτες πατάτες – ντομάτες, που εναλλάσσονται).
Βάλτε ανάμεσά τους σε διάφορα σημεία τα φύλλα βασιλικού. 
- Πασπαλίστε με τυρί, αλατοπιπερώστε και ρίξτε λίγο ακόμη λάδι. 
- Ρίξτε στο σκεύος το νερό και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή και λίγο παραπάνω, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. 

Από το Pandespani

You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0