Σοκολατένια μπισκότα

by - 11:54 π.μ.

100γρ.κουβερτούρα τεμαχισμένη
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. μαύρη ζάχαρη (Muscovadο)
1 αυγό
1κ.γ. άρωμα βανίλιας
140γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κ.γ. κακάο 

- Λειώνουμε την κουβερτούρα σε bain-marie και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
- Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (είναι μικρές ποσότητες, γι' αυτό δεν χρειάζεται μίξερ) 2-3', προσθέτουμε το αυγό (εδώ χρησιμοποίησα τον αβγοδάρτη για καλύτερη ομογενοποίηση), τη βανίλια και μετά τη λιωμένη σοκολάτα. Στο τέλος ρίχνουμε όλα τα στερεά και προκύπτει μια ωραία...
ζύμη (μαλακή).
- Πλάθουμε μπαλάκια, σαν καρύδια και τοποθετούμε σε ταψάκι με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10'. Βγαίνουν περίπου 12.
- Αφού κρυώσουν, λιώνουμε 100γρ. κουβερτούρας πάλι σε bain-marie, την ανακατεύουμε με σπάτουλα να γίνει χλιαρή και μετά βουτάμε τα μπισκότα να τυλιχτούν στη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν!


Από το Sugar Buzz

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0