Αποκαλύφθηκε το μυστικό του κύβου του Rubik

by - 9:00 π.μ.


Μια διεθνής ομάδα ερευνητών χρησιμοποιώντας την υπολογιστική ισχύ των συστημάτων της Google κατάφερε να βρει κάθε πιθανό τρόπο που μπορεί να λυθεί ο κύβος του Rubik, αποδεικνύοντας πως αυτό μπορεί να γίνει με 20 κινήσεις ή ακόμα και λιγότερες. 
Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τελευταίας προσπάθειας των φανατικών του κύβου του Rubik να ξετυλίξουν τα μυστικά του, τα οποία έχουν αποδειχτεί κατά πολύ πολυπλοκότερα από ότι τα ζωηρά χρώματά του. Το δυσκολότερο σημείο της αποστολής ήταν το στοίχημα του καθορισμού της λύσης με τις λιγότερες πιθανές κινήσεις. «Ο καθένας που προσπαθεί να λύσει τον κύβο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, που είναι μια σειρά βημάτων που οδηγούν στη λύση», ανέφερε η ομάδα των μαθηματικών, των προγραμματιστών της Google και αναλυτών υπολογιστικών συστημάτων. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αλγόριθμοι, οι οποίοι...
ποικίλουν ως προς την πολυπλοκότητα και τον αριθμό των κινήσεων που απαιτούν για τη λύση του κύβου, ωστόσο αυτοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έναν κοινό θνητό περιλαμβάνουν 40 κινήσεις τουλάχιστον. Κάποιος θα υπέθετε πως ο Θεός θα χρησιμοποιούσε έναν πιο αποτελεσματικό αλγόριθμο, έναν αλγόριθμο που θα επέτρεπε τις λιγότερες δυνατές κινήσεις. Αυτός ο αλγόριθμος είναι γνωστός ως ο αλγόριθμος του Θεού, ο αριθμός των κινήσεων του οποίου δεν είναι συγκεκριμένος. Μέχρι στιγμής ο αλγόριθμος του Θεού περιλαμβάνει 20 κινήσεις». 
Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο έρχεται να τερματίσει μια 30χρονη σειρά αναζητήσεων των πιο αποτελεσματικών τρόπων για να λυθεί το παιχνίδι που εφεύρε ο Erno Rubik το 1974. Για τους φανατικούς του κύβου σημασία δεν έχει μόνο ο μικρότερος αριθμός κινήσεων, αλλά και το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να λύσει το puzzle. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο Ολλανδός Erik Akkersdijk που έλυσε τον κύβο του Rubik σε 7,08 δευτερόλεπτα!

Από το News Blog

You May Also Like

2 σχόλια

 1. που μπορω να βρω αυτον τον αλγοριθμο ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πιστεύω η σελίδα www.cube20.org θα σε βοηθήσει σ' αυτό που ψάχνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0