Η προσφορά της εβδομάδος

by - 12:24 π.μ.


Το No Excuse αυτή την εβδομάδα σας χαρίζει ένα soundtrack “best seller”! Το soundtrack της ταινίας ‘Broken Flowers’, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης Jim Jarmusch, περιλαμβάνει εξαιρετικά κομμάτια τζαζ αλλά με αναφορές reggae, doom metal και βαλκανικής μουσικής. Στο CD συμμετέχουν μουσικοί όπως οι Greenhorns, οι Sleep και ο 63χρονος Mulatu Astatke από την Αιθιοπία. Το συγκεκριμένο soundtrack έχει χαρακτηριστεί ‘πολυσυλλεκτικό’ και περιλαμβάνεται στα 20 καλύτερα soundtrack όλων...
των εποχών!
Η ταινία:
Ο Don Johnston (Bill Murray) είναι ένας μεσήλικας “Δον Ζουάν” που για μία ακόμη φορά βρίσκεται θεατής στο ίδιο έργο: παρακολουθεί σχεδόν με απάθεια μία ακόμα ερωμένη του (Julie Delpy) να φεύγει από το σπίτι και τη ζωή του. Με τον ίδιο περίπου τρόπο λίγο αργότερα θα διαβάσει ένα ανυπόγραφο γράμμα. Σε αυτό μια γυναίκα ισχυρίζεται πως είχε σχέση μαζί του που έληξε πριν είκοσι περίπου χρόνια και καρπός αυτής της περιπέτειας ήταν η γέννηση ενός παιδιού, του οποίου την ύπαρξη βέβαια ο Don αγνοούσε. Παρακινούμενος από το κολλητό του Winston (Jeffrey Wright) που του καταστρώνει ένα πλήρες σχέδιο δράσης, αν και απρόθυμος αρχικά ξεκινά ένα οδοιπορικό αναζήτησης τεσσάρων πρώην ερωμένων του οι οποίες θα μπορούσαν - χρονικά - να ήταν μητέρες του υποτιθέμενου γιου του. 
Η “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα του Bill Murray ταινία του Jim Jarmusch (‘Coffee And Cigarettes’, ‘Dead Man’, ‘Down By Law’, ‘Night On Earth’) σε εντάσσει στο ιδιόμορφο στιλ του δημιουργού της από το πρώτο κιόλας άκουσμα στους τίτλους αρχής. Βραβευμένη στις Κάννες με το 'Μέγα Βραβείο της Επιτροπής' το ‘Broken Flowers’ είναι ένα καθαρόαιμο γέννημα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Έχει ιδιαίτερη αισθητική, στιλ κινηματογράφησης που διαφέρει, πλοκή που αποφεύγει τις εύκολες λύσεις και αφήνει το απαιτούμενο περιθώριο στους χαρακτήρες να αποκαλυφθούν. O Murray (αγαπάμε Murray) να σηκώνει το κυρίως βάρος της ταινίας σε μία περσόνα που εκφραστικά δεν αποστασιοποιείται σε σχέση με το ‘Lost In Translation’. Υποδυόμενος ένα ρόλο που δεδομένα του ταιριάζει δεν έχει πρόβλημα να δώσει μία από τις συνήθεις καλές ερμηνείες του, πλαισιωμένος παράλληλα από ένα πλούσιο cast αποτελούμενο από τους Jeffrey Wright, Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange και Tilda Swinton.
Το φινάλε αφήνει μία αίσθηση ανικανοποίητου και αυτό είναι κάτι που πιθανώς να ξενίσει το ευρύ κοινό. Παρά την ιδιομορφία του πάντως το film παρουσιάζει ενδιαφέρον ιδιαιτέρως από πλευράς αισθητικής!

Από το Cinema News

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0