‘Pink Cupcakes’ για μικρές πριγκίπισσες!

by - 11:06 π.μ.


Φτιάχνουμε μια απλή συνταγή για κέικ βανίλιας με ξύσμα λεμονιού:
- 110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150γρ (3/4κούπας) ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια(ή 1κ.γ. εσάνς)
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 165γρ.(1 1/4 κούπας) αλεύρι
- 1 1/4 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κούπα + 2κ.σ. γάλα
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το αυγό να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και τη βανίλια και το ξύσμα.
3. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι (με το μπέικιν) - γάλα - αλεύρι - γάλα –αλεύρι , ανακατεύοντας με το μίξερ απλά να...
ομογενοποιηθεί, όχι περισσότερη ώρα.
4. Προσθέτουμε και 1-2 σταγόνες χρώμα και ανακατεύουμε απλά να ενσωματωθεί.
5. Μοιράζουμε σε 12 θήκες για μάφινς που τους έχουμε βάλει χαρτάκια. Ψήνουμε 20-25' ανάλογα το φούρνο (συνήθως στα 20' είναι έτοιμα).
6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν πια κρυώσουν, κόβουμε από κάθε κεκάκι ένα κομμάτι της οροφής και με ένα κουταλάκι σιροπιάζουμε με τη λεμονάδα το υπόλοιπο. Ξανακλείνουμε το "καπάκι" και γλασάρουμε, οπότε δεν φαίνεται ότι το κόψαμε!

Για το γλάσο:
- 200γρ. μασκαρπόνε (επειδή έχει πιο ήπια γεύση από το Philadelphia)
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 2κ.σ. άχνη (ή παραπάνω αν το θέλουμε πιο γλυκό)
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα χτυπάμε όλα στο μίξερ, προσθέτουμε και το χρώμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αμέσως, γιατί με το μίξερ “σφίγγει” ή το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και μετά το βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε ή και με ένα κουταλάκι μπορούμε να το βάλουμε πάνω στα κεκάκια αν δεν έχουμε κορνέ.

Από το Sugar Buzz
 

You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0