Crème brulee με νεκταρίνια

by - 4:05 μ.μ.


Υλικά για 6 μπολάκια:
- 4 νεκταρίνια 
- 4 κ.γ. καστανή ζάχαρη 
- 5 κρόκοι αυγών 
- 70 γρ. ζάχαρη 
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος 
- ¾ κούπας γάλα(με 1,5% λιπαρά) 
- 1 λοβό βανίλιας (ή αν δεν έχουμε, 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες-σκόνη στο μικρό κυλινδρικό κουτάκι ή μια βανίλια-σκόνη σε φακελάκι) 
- Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα και το καραμέλωμα
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα νεκταρίνια από τη φλούδα. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι με την καστανή ζάχαρη και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ίσα να...
λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν λίγο. Τα αφήνουμε στην άκρη. 
2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το γάλα και ρίχνουμε μέσα τους κόκκους από το λοβό βανίλιας τους οποίους έχουμε αφαιρέσει/ξύσει με το μαχαιράκι, αφού έχουμε χαράξει το λοβό στη μέση. Αλλιώς ρίχνουμε την σκόνη βανίλιας (αν έχουμε εσάνς δεν τη ρίχνουμε τώρα, αλλά μετά). Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν έρθει σε σημείο βρασμού. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να ανακατέψουμε τους κρόκους. 
3. Σ’ αυτό το στάδιο βράζουμε σε κατσαρολάκι αρκετό νερό ώστε να το έχουμε να ρίξουμε στο πυρέξ που θα βάλουμε τα πυρίμαχα μπολάκια. 
4. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με αυγοδάρτη και τα 70 γρ. ζάχαρης και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζεστό μίγμα κρέμα γάλακτος - γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα για να μην ψηθεί το αυγό. Αφού έχει ομογενοποιηθεί (σ’ αυτό το στάδιο ρίχνουμε αν χρησιμοποιούμε την εσάνς βανίλιας), μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια τα νεκταρίνια και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα. 
5. Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα μεγάλο πυρέξ (ή και ταψάκι βαθύ) και ρίχνουμε στο πυρέξ το ζεστό νερό, τουλάχιστον να φτάνει μέχρι τη μέση τους, ώστε να ψηθούν σε μπαιν-μαρί φούρνου. Ψήνουμε στους 160 °C για 50 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε, θα δούμε ότι αν κουνήσουμε ένα μπολάκι θα φαίνεται στο κέντρο του ότι τρέμει ελάχιστα. 
6. Βάζουμε στο ψυγείο (αφού έχουν κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου) για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αν δεν έχουμε φλόγιστρο, ανάβουμε το γκριλ να ζεσταθεί καλά και μετά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη την επιφάνεια κάθε κρέμας, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι όλα και τα βάζουμε στο γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο και καλό είναι να έχουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και να τα παρακολουθούμε.
Σημείωση: Επειδή η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα, τις κρέμες μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη μέχρι και 2 μέρες και τότε να τις καραμελώσουμε και να τις σερβίρουμε.

Από το Sugar Buzz 

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0