Παραδοσιακή συνταγή για κολοκυθοανθούς

by - 10:49 μ.μ.


Υλικά:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μέτρια ώριμη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
- 4 κουταλιές ρύζι κατάλληλο για γεμιστά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κουκουνάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού...

λάδι 

Εκτέλεση: 

- Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μέσα στον κάθε κολοκυθοανθό τη γέμιση. Κλείνουμε προσεκτικά τα φυλλαράκια του προς
τα μέσα.

- Αραδιάζουμε τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς σε μια κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάζουν καλά. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.
Εναλλακτική γέμιση:

Μείγμα τυριών (φέτα, γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο) με την προσθήκη ενός αυγού και λίγο πιπέρι. Αφού γεμίσουμε τους κολοκυθοανθούς τους περνάμε από ένα μέτριο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε.

Σημείωση:  

Μπορούν να γίνουν και ψητοί. 







Καλή Όρεξη!

Από το Συνταγές της Ασπρούλας 

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0