Το διαχρονικό σύμβολο της θηλυκότητας

by - 10:13 μ.μ.


Το trademark της θηλυκότητας έχει κρυφές πτυχές που αξίζει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Με χαρακτηριστικά “μαθουσάλα”, ακαταμάχητη γοητεία με διάρκεια στο χρόνο και προφίλ “χαμελαίοντα” καθώς προσαρμόζεται σε κάθε στιλ και εποχή παραμένει στα “όπλα” πρώτης γραμμής αναβαθμίζοντας κάθε πιθανό look σας όλο το 24ωρο. Όσο για τους σχεδιαστές, επέλεξαν να το αποθεώσουν για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια δίνοντας του πρωταγωνιστικό ρόλο στα beauty trends, ντύνοντας με την φλογερή κόκκινη απόχρωσή του...
τα χείλη και διατηρώντας το υπόλοιπο φόντο σχεδόν αόρατο.
10 πράγματα που δεν ξέραμε για τα κραγιόν:
- Το παλαιότερο κραγιόν πιθανολογείται πως έκανε την εμφάνισή του πριν από 5.000 χρόνια. 
- Η σύγχρονη δημοφιλής συσκευασία του με μορφή stick εμφανίστηκε αμέσως μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. 
- Η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ένα μίγμα από χέννα και καρμίνιο για να βάψει τα χείλη της. Το αγαπημένο χρώμα για τους Αιγυπτίους ήταν το μπλε ή το μαύρο. 
- Το Βρετανικό Κοινοβούλιο, στα τέλη του 1770, ψήφισε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες που αποπλανούσαν τους άντρες σε γάμο με το μακιγιάζ/κραγιόν, θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για μαγεία. 
- Μετά την αυστηρότητα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, το μακιγιάζ επικεντρώθηκε στα χείλη τα οποία βάφονταν σε έντονο κόκκινο. Το στόμα της Marilyn Mοnroe έγινε το σήμα κατατεθέν της δεκαετίας. 
- Η Gwen Stefani αποτελεί την fashionista η οποία επανάφερε με τον πλέον rock chic τρόπο το κόκκινο κραγιόν on stage, αλλά και στην casual καθημερινότητά του γυναικείου πληθυσμού. 
- Το 65% των γυναικών έχουν δηλώσει πως χρησιμοποιούν καθημερινά κραγιόν και 25% των γυναικών δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς αυτό. 
- Το κραγιόν και το shape του έχει συνδεθεί και με την φροϋδική θεωρία για τον ανθρώπινο χαρακτήρα μαρτυρώντας στοιχεία για την προσωπικότητα. 
- Στον Μεσαίωνα το μακιγιάζ και η έμφαση στα χείλη συνδέθηκαν με σατανικές πεποιθήσεις, καθώς υπήρχε η αντίληψη πως αποτελούν επέμβαση στα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου. 
-Κατά την δεκαετία των 30s εκτός από το κραγιόν ιδιαίτερη έμφαση είχε δοθεί στο έντονο περίγραμμα των χειλιών.

Από το MSN Lifestyle

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0