Toy Story 3

by - 12:28 μ.μ.


Το 1995, το filmΤoy Story’ έγραψε κινηματογραφική ιστορία ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή: 76 χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους άνθρωποι, παιχνίδια και ένας σκύλος, 1561 πλάνα και 77 ολόκληρα λεπτά animation, όλα σχεδιάστηκαν αρχικά στο χέρι και στη συνέχεια εξελίχθηκαν στον υπολογιστή. Είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στην ιστορία, που...
προτάθηκε για Oscar σεναρίου και κατέκτησε την κορυφή του box office με εισπράξεις 192 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και 362 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Το 1999, η ταινία ‘Toy Story 2’ εξέλιξε ακόμη περισσότερο την τέχνη του computer animation, και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων, αφού είναι το πρώτο sequel κινουμένων σχεδίων που έκανε περισσότερες εισπράξεις από την αρχική ταινία, με 245 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στην Αμερική και 485 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο! Το έργο προτάθηκε για Oscar και δύο Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας. Το 2009 οι ταινίες ‘Toy Story’ και ‘Toy Story 2’, επανακυκλοφόρησαν σε Disney Digital 3D.
Για τη δημιουργία της ταινίας ‘Toy Story 3’, η Pixar συγκέντρωσε και πάλι την ομάδα, από τις δύο πρώτες ταινίες: τον John Lassiter, τον Andrew Stanton, τον Pete Docter (σκηνοθέτη/σεναριογράφο των ταινιών ‘Μπαμπούλας Α.Ε. και ‘Ψηλά στον Ουρανό’) και την παραγωγό Darla Anderson. Η ομάδα συναντήθηκε σε ένα μικρό παραλιακό σπίτι στην Καλιφόρνια, εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για την πρώτη ταινία ‘Τoy Story’, και είδε με προσοχή τα δύο πρώτα έργα για να μυηθεί ξανά στον κόσμο τους. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα sequel, εφάμιλλο των δύο πρώτων ταινιών, κάτι που σπάνια συμβαίνει στον κινηματογράφο» παρατηρεί ο σκηνοθέτης Lee Unkrich. «Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα έργο που θα δημιουργεί μαζί με τα άλλα δύο, μια μεγάλη ιστορία όπως στην περίπτωση της τριλογίας ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’. Η προσπάθειά μας να “δέσουμε” τις τρεις ταινίες ήταν η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία του ‘Toy Story 3’».
Όπως όλες οι ταινίες της Pixar, έτσι και το φιλμ ‘Toy Story 3’ συνδυάζει την κωμωδία με τη δράση και το συναίσθημα, προσφέροντας στους κινηματογραφόφιλους μια συναρπαστική, διασκεδαστική αλλά και συγκινητική εμπειρία. Οι δημιουργοί άντλησαν έμπνευση από τις προσωπικές τους εμπειρίες και τις οικογένειές τους, για να κάνουν την ιστορία ακόμα πιο πειστική και γεμάτη νόημα. «Οι ταινίες ‘Τoy Story’ πάντα αναφέρονται σε εμάς. Για μένα η ενηλικίωση του Andy αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα που ένιωσα όταν ο γιος μου πήγε στο Πανεπιστήμιο: είσαι με κάποιον διαρκώς μαζί, από τη στιγμή της γέννησής του, και ξαφνικά φεύγει μακριά» παρατηρεί ο John Lassiter. «Το μυστικό πίσω από τις ταινίες ‘Τoy Story’ είναι ότι δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια συναισθήματα. Βρισκόμαστε στον ίδιο κόσμο με τους ίδιους χαρακτήρες αλλά κάθε φορά συμβαίνει κάτι τελείως διαφορετικό». Ειδικά το φιλμ ‘Toy Story 3’ παρουσιάζει το μεγαλύτερο φόβο των παιχνιδιών: ότι θα πέσουν στην αχρηστία γιατί ο ιδιοκτήτης τους μεγαλώνει και δεν τα χρειάζεται πια. «Όταν τα παιχνίδια ζωντανεύουν, γίνονται ενήλικες με αντίστοιχες ανησυχίες. Οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να βρουν αντιστοιχίες με τη δική τους ζωή» εξηγεί ο Lassiter. Και ο Lee Unkrich συνοψίζει: «H ταινία ‘Toy Story 3’ αναφέρεται στην αλλαγή, στο πώς να αποδέχεσαι τις μεταβατικές περιόδους της ζωής. Οι χαρακτήρες του έργου, λόγω της ενηλικίωσης του Andy, έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες αλλαγές και πρέπει να τις αντιμετωπίσουν».
Υπόθεση: Ο Andy ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο, ο Buzz, ο Woody και τα υπόλοιπα πιστά του παιχνίδια, προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους. Στο ‘Toy Story 3’ τα παιχνίδια θα βρεθούν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ασυγκράτητα νήπια που ανυπομονούν να βάλουν το μικρά, βρώμικα χεράκια τους στα καινούργια τους παιχνίδια. Επικρατεί πανδαιμόνιο καθώς τα παιχνίδια προσπαθούν να μείνουν ενωμένα και κανένα παιχνίδι να μην μείνει πίσω. Την ίδια στιγμή, η Barbie έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ken! Εκτός από τον Ken όμως, στο ‘Toy Story 3’, έρχονται πολλοί νέοι χαρακτήρες, όπως ο θεατρικός κύριος Αγκαθούλης με τη σαλοπέτα, και ένα ροζ αρκουδάκι που μυρίζει φράουλα και ακούει στο όνομα Lotso.  


Από το My Film
Ακούγονται οι φωνές των:
Tom Hanks - Woody
Michael Keaton - Ken
Tim Allen - Buzz Lightyear
Joan Cusack - Jessie the Yodeling Cowgirl
John Ratzenberger - Hamm the Piggy Bank
Wallace Shawn - Rex the Green Dinosaur
Jodi Benson - Barbie
Don Rickles - Mr. Potato Head
Estelle Harris - Mrs. Potato Head

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι:

Άλκης Κούρκουλος – Woody
Άριελ Κωνσταντινίδη - Jessie the Yodeling Cowgirl
Γιώργος Λιάντος - Buzz Lightyear
Γιώργος Μάζης – Χρυσοθήρας  
Δημήτρης Πιατάς
Ελεονώρα Μελέτη
Μιχάλης Μαρίνος 

Παγκόσμια πρεμιέρα: 18 Ιουνίου 2010
Προβολή στις ελληνικές αίθουσες:  24 Ιουνίου 2010You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0