Και εγεννήθη ο Kenny G

by - 11:33 π.μ.


Ο Kenneth Bruce Gorelick, όπως είναι το αληθινό του όνομα, γεννήθηκε μία 5η Ιούνιου στο Σιάτλ και σήμερα έχει τα 54α γενέθλιά του. Η πρώτη του επαφή με το σαξόφωνο έγινε όταν ακόμα ήταν 10 χρονών. Εκτός από τις σπουδές του στο σαξόφωνο έχει πάρει και μαθήματα κλαρινέτου.  
Το 1974 περιόδευσε ως μέλος μιας σχολικής μπάντας με το όνομα ‘Franklin High School Βand’. Δύο χρόνια αργότερα λίγο πριν μπει στο Πανεπιστήμιο της Washington για να σπουδάσει λογιστική, έπαιξε μαζί με τις...
‘Love Unlimited Orchestra’ στο Σιάτλ. Οι πρώτες ηχογραφήσεις του Kenny G έγιναν όταν ακόμα ήταν σπουδαστής. Μαζί του συμμετείχε η μπάντα ‘Cold, Bold & Together’ που φιλοξενούσε διάφορα ονόματα που τότε εμφανίζονταν σε εκδηλώσεις στο Σιάτλ. 
Το 1981 κι αφού πήρε το πτυχίο του, αποφάσισε να συμμετάσχει στο jazz-rock σχήμα του Jeff Lorber που γνώρισε μέσω της εταιρίας ‘Arista Records’, με την οποία είχε υπογράψει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. 
Το album με το οποίο δημιούργησε αίσθηση ήταν το ‘Duotones’ σε παραγωγή Preston Glass και Narada Michael Walden. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο single ‘Songbird’ πέρασε το 1987 μέσα στα 10 πρώτα της Αμερικής. 
Όλες οι δισκογραφικές δουλειές του χαρακτηρίζονται από την άψογη τεχνική του, που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε σύνθεση σε μαγική μελωδία. Δεν είναι τυχαίο το ότι μεγάλα ονόματα της soul, όπως η Whitney Houston, η Aretha Franklin, ο Smokey Robinson, ο Michael Bolton και η Natalie Cole, συνεργάστηκαν μαζί του. 
Ένα ακόμη album του, το ‘Silhouette’, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Η επιτυχία του ήταν άνευ προηγουμένου. Ακολούθησε το album του ‘Breathless’, το οποίο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 πούλησε πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική παραμένοντας για πάνω από 18 μήνες μέσα στους πίνακες των Jazz Albums. Όσο για το ‘Miracles : Holiday Album’ το 1994, κατάφερε να γίνει το πιο πετυχημένο χριστουγεννιάτικο album στην ιστορία της μουσικής ενώ πολύ καλά τα πήγε και το ‘Moment’ το 1996.  
Το καλοκαίρι του 2001 το “μαγικό” σαξόφωνο του Kenny G διασκεύασε 10 γνωστά κομμάτια της pop και της jazz που επέλεξε ο ίδιος. Ο δίσκος ονομάστηκε ‘Classics In The Key Of G’ ενώ το ‘Paradise’ που βγήκε στα δισκοπωλεία το Σεπτέμβριο του 2002 είχε κάτι το εξωτικό που άρεσε. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ο διάσημος πλέον σαξοφωνίστας ηχογράφησε το ‘Wishes’ όπου επιλέγει μερικά από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα θέματα και τους δίνει διαφορετικό χρώμα, χωρίς να ξεφεύγει από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Το ‘Wishes’ είναι το τρίτο χριστουγεννιάτικο album του Kenny G, αφού ήδη έχουν προηγηθεί άλλα δύο.  
Από αύριο ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία που θα λήξει στις 16 Δεκεμβρίου.
Εδώ θα δω ημερομηνίες συναυλιών    
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0