Παγωτό καρπούζι

by - 9:48 π.μ.


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

- 250 gr καρπούζι (το εσωτερικό του) 
- 300 gr επιπλέον καρπούζι κομμένο σε κύβους
- 300 gr ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι νερό
- 5 ασπράδια αυγών
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φακελάκια βανίλια
- Ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα
- Μερικές κορφούλες μέντας για την διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείτε το καρπούζι. Βράζετε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει σιρόπι (για 5 λεπτά περίπου). Προσθέτετε τη...
βανίλια και το αφήνετε να κρυώσει. 
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνετε την μαρέγκα στη σαντιγί κουταλιά-κουταλιά και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε τον πολτό του καρπουζιού, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος με σκέπασμα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες για να παγώσει. 
- Μισή ώρα πριν το σερβίρετε, το μεταφέρετε στην συντήρηση. Μοιράζετε τους κύβους του καρπουζιού σε μπολ, τους πασπαλίζετε με καρύδα και από πάνω τοποθετείτε μπαλίτσες παγωτού, πάλι πασπαλισμένες με Ινδική καρύδα και διακοσμείτε με κορφούλες μέντας.


You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0