Παραπλανητική καμπάνια αθλητικών παπουτσιών

by - 5:10 μ.μ.


Τα πλέον δημοφιλή αθλητικά παπούτσια της Reebok Easy Tone’, υπόσχονται στο γυναικείο κοινό “ξεκούραστη” άσκηση και αποτελεσματική εκγύμναση της περιοχής των γλουτών.
Μα είναι τόσο εύκολο; Αρκεί ένα παπούτσι για να γυμνάσουμε τους μυς; Η διαφημιστική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει, προσπαθεί να πείσει το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται, ότι δημιουργεί καλύτερο μυϊκό τόνο στους μυς των ποδιών και των οπισθίων από τα συνηθισμένα παπούτσια κι απ’ ότι φαίνεται το καταφέρνει!   
Το No Excuse έκανε ένα ‘walking test’ με το “καινοτόμο” αυτό προϊόν και καταθέτει την εμπειρία του: Η πρώτη αίσθηση που δημιουργείται είναι μια αίσθηση ανύψωσης και αστάθειας. Η τεχνολογία σχεδίασης τους, αναγκάζουν τον χρήστη να “προσπαθεί” να ισορροπήσει, επικεντρώνοντας στους μύες των ποδιών και των γλουτών. Όσο περπατάει κανείς φορώντας τα ‘Easy Tone’ νιώθει άβολα όχι μόνο λόγω των κυρτών σόλων, αλλά και για την αρκετά χαμηλή θέση του...
heel tab’ (μέρος κάτω από τον Αχίλλειο τένοντα).
Οι κατασκευαστές πραγματοποίησαν έρευνες με στόχο να αποδειχθεί πως τα συγκεκριμένα παπούτσια ενεργοποιούν περισσότερο τους μυς, τουλάχιστον σε συνθήκες εργαστηρίου. Όμως οι μελέτες δεν δείχνουν εάν η μεγαλύτερη ενεργοποίηση οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στον μυϊκό τόνο ή την εμφάνιση μακροπρόθεσμα. Ούτε είναι ξεκάθαρο εάν η ενεργοποίηση συνεχίζεται και αφότου εκείνος που τα φορά συνηθίσει τα παπούτσια.
Όμως ο ισχυρισμός ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια προσφέρουν τέτοια οφέλη, υποστηρίζεται από μια μόνο μελέτη στην οποία πήραν μέρος 5 γυναίκες οι οποίες περπάτησαν σε έναν διάδρομο άθλησης 500 βήματα.
Τα ‘Εasy Τone’ είναι δημιούργημα του Bill Makinis, πρώην μηχανικού της ΝΑSΑ, που όπως λέει ήθελε να μεταφέρει τα αποτελέσματα που έχουν οι μπάλες ισορροπίας στα γυμναστήρια, σε παπούτσια. Στον σχεδιασμό του μοντέλου αυτού, ο Makinis και η ομάδα του, θέλησαν να μιμηθούν τις μπάλες βάζοντας ‘φλοιούς ισορροπίας’ κάτω από τα δάχτυλα και από τη φτέρνα. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με μια βόλτα σε αμμώδη παραλία, όπου χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, ισορροπία και λειτουργία των μυών απ’ ότι όταν περπατάμε σε μια σκληρή επιφάνεια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγορά ενός αθλητικού παπουτσιού θα πρέπει να γίνεται με βάση την χρήση για την οποία προορίζεται (μπάσκετ, τένις, περπάτημα, τρέξιμο κλπ.), ώστε να προσφέρει την μέγιστη προστασία και υποστήριξη στο πόδι και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.   

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0