«Ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!»

by - 5:25 μ.μ.Ένα μήνα προβολής έκλεισε το ‘Sex And The City 2’ και το πολυαναμενόμενο sequel απέτυχε παταγωδώς να κερδίσει την κορυφή του Αμερικάνικου Box Office. Συγκριτικά με το “original” ‘Sex And The City’, οι πωλήσεις έχουν ως εξής:
Sex And The City (2008):  $99,2 εκατομμύρια σε 3325 αίθουσες
Sex And The City 2 (2010): $73,1 εκατομμύρια σε 3445 αίθουσες
Η Carrie, η Samantha, η Charlotte και η Miranda επιστρέφουν, δύο χρόνια μετά και...
δεν έχουν καμία σχέση με τα κορίτσια που ξέραμε! To ‘Sex And The City 2’ δεν είναι ταινία για τους fans της σειράς ή της πρώτης ταινίας, αλλά ένα διαφημιστικό trailer δυόμιση ωρών για την “μειονότητα” των εκατομμυριούχων!  
Η Carrie δεν είναι το αδάμαστο κορίτσι του μικρού διαμερίσματος στο κέντρο του Manhattan, είναι η κυρία του κυρίου και μένει σε πολυτελή κατοικία κάποιου προαστίου. Μέσα από το “ροζ κουκλόσπιτό” της προσπαθεί να μας πείσει πως έχει προβλήματα γάμου. Αφορμή λοιπόν για ένα ταξίδι στο εξωτικό Abu Dhabi! Η Samantha παύει να γίνεται απολαυστική με την ανεξέλεγκτη σεξουαλικότητά της. Κάποτε ήταν χαριτωμένο, τώρα αποδεικνύεται χυδαίο. Ο ρόλος της -σε διάρκεια-, όπως και το κασέ της, ισοβάθμησε με αυτόν της Sarah Jessica Parker. Η Charlotte μάνα δύο παιδιών πια, πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και κάνει τη ζωή της δυσκολότερη σαν να είναι συνεννοημένη με τον σεναριογράφο, απλά για να υπάρξει πλοκή. Η δε Miranda, “ανύπαρκτη” σαν ρόλος! Είναι από τις τέσσερις η πιο αδικημένη, αφού το story εστιάζει στην προσωπική της ιστορία, όχι για πάνω από 5 λεπτά. Σε όλη την υπόλοιπη ταινία γίνεται απλά το κορίτσι που “κρατάει” τα λόγια στις υπόλοιπες!    
Ο Michael Patrick King, βάλθηκε να μας καταπλήξει με μια υπερβολική χλιδή που θα θάμπωνε ακόμα κι εκείνους που την απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση. Η επίδειξη πλούτου καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, γίνεται τόσο επιτηδευμένα και μανιακά, που μόνο ένας ξιπασμένος νεόπλουτος θα μπορούσε να στήσει. Η πλοκή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα κι έτσι το σενάριο είναι το μοναδικό “φτωχό” της υπόθεσης! Οι ανησυχίες, τα προβλήματα, τα εμπόδια και οι επιτυχίες στο δρόμο μιας σύγχρονης γυναίκας έλαμψαν δια της απουσίας τους!  
Εκτός όμως από την ασυνείδητη υπερ-προβολή των ανεκτίμητων υλικών στον “κήπο των απολαύσεων” μέσα σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο Patrick δε παρέλειψε να εισάγει και τα κρυφο-ρατσιστικά του απωθημένα. Ο λόγος; Το πραγματικό Abu Dhabi αρνήθηκε να επιτρέψει τα γυρίσματα στη χώρα και ανάγκασε την παραγωγή να κάνει τις λήψεις στο Μαρόκο.
Η περιφρονητική απεικόνιση της μουσουλμανικής κοινωνίας, θίγει κάθε φιλελεύθερο θεατή που δεν παραμένει στο επιδερμικό “χιούμορ” του Patrick (κάτι που μας εκπλήσσει, μιας και οι 6 κύκλοι της σειράς δεν είχαν δώσει τέτοια δείγματα). Η ‘Daily Mail’ έγραψε: «Από το 1942 έχουμε να δούμε τόσο ειρωνική αντιμετώπιση των μουσουλμάνων». 
Τι μας έμεινε από την ταινία; Οι κουρτίνες στο σπίτι της Carrie… αξίζουν Oscar ερμηνείας! 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0