Σπιτικός ζωμός λαχανικών

by - 11:03 π.μ.


Περιγραφή
Φτιάξτε αυτό το ζωμό, κάντε τον παγάκια και φυλάξτε τον στην κατάψυξη. Θα έχετε σούπες, νόστιμες σάλτσες, ζυμαρικά και πολλά άλλα, εύκολα και γρήγορα.
Συστατικά 

- 2 πράσα 
- 1 μεγάλο κρεμμύδι  
- 2-3 καρότα  
- 1-2 σκελίδες σκόρδο  
- 1 πράσινη πιπεριά  
- 1 πιπεριά Φλωρίνης...

- 3-4 κλωνάρια σέλινο
- 3-4 κλωνάρια μαϊντανό 
- 2-3 κλωνάρια θυμάρι ή θρούμπι 
- 2 φύλλα δάφνη 
- 1-2 μανιτάρια 
- φρέσκα φασολάκια ή κολοκυθάκια 
- 1-2 κ.σ. κάπαρη 
- 2 κ.σ. κόκκοι πιπεριού χοντρο-σπασμένοι 


(φυσικά ανάλογα με τα γούστα σας, αλλάζετε τις αναλογίες)
 Οδηγίες
- Δέστε σε ένα τουλπάνι τους κόκκους του πιπεριού.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και περιχύστε με νερό που να τα σκεπάζει.
- Βράστε για 35-40 λεπτά, να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και πετάξτε τη δάφνη, το τουλπάνι με το πιπέρι και το κλωνάρι θυμαριού. Κρατήστε το ζωμό.
- Περάστε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στο μύλο, από τις μεγαλύτερες τρύπες και βάλτε τα πάλι στο ζωμό. Βράστε άλλα 30-40 λεπτά, για να μείνει περίπου το μισό ζουμί.
- Αν θέλετε ζωμό διάφανο, περάστε τον από σήτα στρωμένη με βρεγμένο τουλπάνι και παγώστε.
- Για πυκνό ζωμό, λιώστε στο μίξερ ή με το ειδικό στικ μπλέντερ τα λαχανικά και αδειάστε τα σε κουπάκια ή σε θήκες για παγάκια.
- Αφήστε να κρυώσει ο ζωμός και βάλτε τον στην κατάψυξη. Βγάλτε από τις θήκες και κρατήστε τον σε ειδικές σακούλες κατάψυξης.





You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0