Τεχνολογία Mixed Reality Interface

by - 4:08 μ.μ.


Μια νέα τεχνολογία έρχεται να διευκολύνει τους σχεδιαστές για να παρουσιάζουν τις ιδέες τους, ακόμα και σε εκείνους που αδυνατούν να κατανοήσουν ένα χώρο μέσα από τα συνηθισμένα σχέδια.
Ένα εργαλείο 3D προβολής που ονομάζεται Mixed Reality Interface, συνδυάζει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, έτσι ώστε επιδρόντας στην φυσική πραγματικότητα, να αλληλεπιδρά η ψηφιακή σε real-time.
Το Mixed Reality Interface, διαθέτει μια επιφάνεια αφής η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τα διάφορα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω της και να τα...
ταυτίσει με τα αντίστοιχα που βρίσκονται μέσα στην οθόνη. Έτσι, μετακινώντας ένα από τα πραγματικά αντικείμενα, ταυτόχρονα μετακινείται και το όμοιό του μέσα στον ψηφιακό χώρο διατηρώντας κοινές συντεταγμένες.  
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε την 3D παρουσίαση ενός σπιτιού από τον Brian Pene της Autodesk, ο οποίος έχει τοποθετήσει την κάτοψη (2D) του σπιτιού στην επιφάνεια αφής και χρησιμοποιεί μια “κάμερα” που περιηγείται στα δωμάτια. Αργότερα, αντικαθιστά την κάμερα με μια παιδική φιγούρα, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τον χώρο από το ύψος ενός παιδιού. Το πάτωμα και οι τοίχοι αλλάζουν εμφάνιση, απλά τοποθετώντας το ανάλογο υλικό στην επιφάνεια αφής. Όταν μπαίνει στο “παιχνίδι” και η μακέτα του κτιρίου, τότε όλη η οπτική μεταφέρεται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.    
Την τεχνολογία χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία Living Homes, η οποία πουλάει προκατασκευασμένα σπίτια που συναρμολογούνται στο οικόπεδο του αγοραστή, μέσα σε λίγες ώρες.You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0