Η πορεία του Al Jarreau

by - 11:28 π.μ.


Ο Al Jarreau γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1940 στο Milwaukee, Wisconsin (ΗΠΑ). Από πάστορα πατέρα και πιανίστα μητέρα.  
Τραγουδούσε στο γραφείο του πατέρα του από την ηλικία των τεσσάρων, αλλά ποτέ δεν είχε βλέψεις να γίνει μουσικός. Σπούδασε ψυχολογία. Μετά από μια σύντομη απόπειρα το ‘65 να εισχωρήσει στον χώρο της μουσικής, ο Al Jarreau επιστρέφει στις σπουδές του ώστε να τις ολοκληρώσει. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μετακόμισε στο Λος Άντζελε, όπου ...
αναγεννιέται το πάθος του για το τραγούδι.  
Αρχικά δίνει κάποιες συναυλίες σε μικρά cafe κι έτσι τον εντοπίζει ένας manager ο οποίος θέλει να αναλάβει την διαχείριση της καριέρας του. Η Soul Jazz και η R'n'B βοήθησαν τον Al Jarreau να ανέβει ψηλά. Με το album "Breakin 'Away" που κυκλοφότησε το ’81, φτάνει στο top της επιτυχίας του. Το 1985 γίνεται μια από τις φωνές του “We Are The World”.  
Στη συνέχεια, ο Al Jarreau δεν βρίσκει την ίδια επιτυχία, αν και προσπαθεί με κάθε τρόπο. Το 2008 κυκλοφόρησε ένα Χριστουγεννιάτικο CD με τίτλο “Christmas“ και πέρυσι τα καλύτερά του τραγούδια στο album “The Very Best Of Al Jarreau: An Excellent Adventure”.
Σήμερα ο Al Jarreau γίνεται 70 ετών, δεν έχει χάσει τη θαυμάσια φωνή του και παραμένει αδιαμφισβήτητα ένας μουσικός, άξιος αναφοράς.
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0