Αντικλεπτικά tricks

by - 10:40 μ.μ.


Τα βάλαμε στη κατάψυξη, κάτω από το στρώμα, στο συρτάρι με τα εσώρουχα αλλά και πάλι τα βρήκαν!
Όλοι μας έχουμε υπάρξει θύμα κλοπής, έστω και για μια φόρα. Το ‘είδος’ κλέφτης βρίσκεται παντού. Στο δρόμο, στη δουλειά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δε μπορούμε να εξαφανίσουμε τους ανθρώπους που πρεσβεύουν το ρητό «το ξένο είναι πιο γλυκό», μπορούμε όμως να τους αποτρέψουμε απ’ το να μας λεηλατήσουν.
Μια σειρά μικρών εφευρέσεων, μπορεί να κάνει έναν κλέφτη να σκεφτεί για δεύτερη φορά «αξίζει να το κάνω;». 

Στη δουλειά:
Κανείς δε θέλει να φάει ένα μουχλιασμένο σάντουιτς. Το κόλπο εδώ είναι απλό, ένα...
χρωματισμένο σακουλάκι στα χρώματα της μούχλας είναι αρκετό για να αποτρέψει κάποιον να φάει το κολατσιό μας.


Συνήθως σε ένα γραφείο ο καθένας έχει τη δική του κούπα για καφέ. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος συνάδελφος βαριέται να πλύνει τη δική του; Βεβαίως παίρνει κρυφά τη δική μας! Σ’ αυτή τη περίπτωση δεν είναι ακριβώς κλοπή αλλά δανεισμός χωρίς άδεια. Παρ’ όλα αυτά είναι μια αγενή ενέργεια που μας ενοχλεί. Δεν είναι δυνατόν να κουβαλάμε συνεχώς τη κούπα πάνω μας, μπορούμε όμως να έχουμε την ‘τάπα’ της στα κλειδιά μας! 


Στο σπίτι:   
Υπάρχουν ασύλληπτα μέρη μέσα σε ένα σπίτι για να κρύψει κανείς λεφτά ή κοσμήματα. Αν όμως η κρυψώνα μας είναι ένα αντικείμενο, κινδυνεύουμε από την απώλεια του αντικειμένου. Ποιος κλέφτης όμως είναι εκείνος που θα σηκώσει τους τοίχους; Μια fake πρίζα (φυσικά χωρίς ρεύμα) μπορεί να δώσει τη λύση για την μυστική κρυψώνα μας!  Δε μας παίρνει να ξεπαραδιαστούμε για μια ολόκληρη εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος. Η παγίδα του ‘σκιάχτρου’ όμως, πιάνει πάντα! Fake κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του σπιτιού κι έχουμε περιορίσει, τουλάχιστον, τους ερασιτέχνες κλέφτες!


Στο parking:
Με την αλματώδη εξέλιξη των gadgets μουσικής, ένα ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου του ’90 είναι εντελώς άχρηστο. Αυτό δε σημαίνει ότι για να μην αποτελούμε στόχο θα πρέπει να ακούμε τα best του Τερζή σε 60άρα κασέτα! Μια fake πρόσοψη ραδιοκασετόφωνου η οποία κολλάει πάνω από το χλιδάτο τελευταίας τεχνολογίας multimedia station, θα εξαπατήσει τον δράστη και θα μας γλιτώσει όχι μόνο από την κλοπή του gadget, αλλά και από ένα σπασμένο τζάμι, τουλάχιστον. 


        
Ένα σκουριασμένο, γρατζουνισμένο και φθαρμένο καπό σίγουρα υποβαθμίζει την αξία του αυτοκινήτου. Μη πάρετε τα κλειδιά σας ανά χείρας και αρχίσετε τα γδαρσίματα, μερικά αυτοκόλλητα καμουφλάζ αρκούν. Κατάλληλα και για σκελετούς ποδηλάτων.


Άγχος του κάθε ποδηλάτη είναι να ξυπνήσει το πρωί και να βρει μόνο τον “καλά διπλοκλειδωμένο” σκελετό ποδηλάτου του. Αυτός είναι πραγματικά ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να προστατεύσουμε τους τροχούς, αφού με τη χρήση ενός ειδικού κλειδιού “σπάμε” προσωρινά τη ρόδα αχρηστεύοντάς την. 


Στο μετρό:
Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής απαιτούν τους υπολογιστές στους δρόμους. Το τελευταίο όμως που θέλουμε μέσα σε έναν κλειστό χώρο όπως το μετρό, είναι να προκαλούμε την τύχη μας και τα βλέμματα των επικινδύνων κακοποιών. Αν η καμπαρτίνα, τα μαύρα γυαλιά και η εφημερίδα σας φαίνετε κακή ιδέα για μια απαρατήρητη εμφάνιση, τότε προτιμήστε να “ντύσετε” το lap top σας με τη θήκη-εφημερίδα η οποία “εκδίδεται” σε 5 γλώσσες!Να τι θα κάνουμε το παλιό μας walkman που έχουμε στο κουτί με τα 90s. Αφού το “ξεκοιλιάσουμε”, θα βάλουμε μέσα το iPod κι έτσι θα πλασάρουμε κι ένα πιο vintage look! Δε φέρουμε ευθύνη αν πέσετε πάνω σε “ρομαντικό συλλέκτη κλέφτη”! 


You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0