Αριστούργημα το outsider

by - 10:11 μ.μ.


Το No Excuse υποκλίνεται στους δημιουργούς του “The Blind Side”. Μια πραγματική ιστορία που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο του Michael Lewis “Blind Side: Evolution of a Game”, τώρα αναφλογίζει τη πένα του John Lee Hancock για τη δημιουργία της ταινίας.  
Ο Michael Oher (Quinton Aaron), ένας αφρο-αμερικανός άστεγος έφηβος, υιοθετείται από τη (λευκή) αστική οικογένεια των Touhys. Η Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock), είναι εκείνη που του απλώνει το χέρι και τον βοηθά όχι μόνο να αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά και να γίνει ένας αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου.  
Ο τίτλος της ταινίας κρύβει διπλό νόημα. Καταρχήν...
στην ορολογία του ποδοσφαίρου, 'blind side' αποκαλούν την “νεκρή” οπτική γωνία η οποία είναι μια περιοχή που δεν είναι ορατή από έναν παίκτη και χρειάζεται να καλυφθεί από συμπαίκτη του για να τον προστατεύσει. Ο ρόλος δηλαδή του αμυντικού Michael Oher. Η δεύτερη μετάφραση του τίτλου είναι η σκοτεινή πλευρά της πόλης. Μια φτωχική γειτονιά αφρο-αμερικανών, με αυξημένη εγκληματικότητα.  Εκεί δηλαδή όπου μεγάλωσε ο Big Mike (όπως τον αποκαλούν).  
Η Sandra Bullock είναι απόλυτα φυσική ακόμα και με τη νότια προφορά της. Δραματική αλλά απλή στην ερμηνεία της, συνεπαίρνει τον θεατή –μαζί με τον συγκλονιστικά ταλαντούχο κ. Aaron- σε ένα ατελείωτο κλάμα. 
Αν και πολλοί την χαρακτήρισαν αθλητική ταινία, το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, αφού η ουσία βρίσκεται στην αγάπη μεταξύ μιας οικογένειας κι ενός υιοθετημένου παιδιού. 
Άλλη μια καλή ταινία που χάνει η Ελλάδα, μιας και δε προβλέπεται η προβολή της στις ελληνικές αίθουσες. Το “The Blind Side” αποτελεί επιτυχία του 2009, αν και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο budget. Συνολικά πούλησε εισιτήρια αξίας 226.700.000$ και είναι υποψήφιο για 2 Oscar, που ακόμα κι αν δε πάρει είναι γεγονός πως τα αξίζει!   
 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0