Το χωριό με τους υδάτινους δρόμους

by - 6:10 μ.μ.


Το χωριό Giethoorn είναι ένας παραμυθένιος τόπος, που αποκαλείται και Βενετία της Ολλανδίας αφού διαπερνάται από κανάλια 7,5 χιλιομέτρων.  Περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και ανάμεσα από τη καταπράσινη φύση. 
Κτίστηκε γύρο στο 1230, όταν μετανάστες από τις περιοχές της Μεσογείου εγκαταστάθηκαν εκεί. Βρήκαν πολλά κέρατα αγριοκάτσικων που πιθανώς είχαν πνιγεί στη μεγάλη πλημμύρα του 1170, και ως εκ τούτου, ονόμασαν την περιοχή Geytenhorn, που αργότερα έγινε Geythorn και τώρα έχει μετονομαστεί σε Giethoorn.  
Όλες οι μετακινήσεις είναι πλωτές και...
αθόρυβες, ώστε να μην διαταράσσεται η ηρεμία και η γαλήνη σε αυτό το γραφικό καταφύγιο. Το κάθε κανάλι έχει μόνο 1 μέτρο βάθος. Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε “νησάκια” και είναι προσβάσιμα μόνο σε ξύλινες πεζογέφυρες. Χαρακτηριστικό των σπιτιών… οι αχυρένιες στέγες, οι οποίες -αν και παράξενο για εμάς- είναι ένδειξη πλούτου αφού εκεί είναι ακριβότερη μια αχυρένια στέγη από μια στέγη με κεραμίδια.   
Ένας πραγματικός παράδεισος, μόλις με 2.200 κατοίκους, μπορεί να σταθεί δελεαστική πρόταση για εναλλακτικό τουρισμό!   You May Also Like

1 σχόλια

 1. Παρακαλούνται 1034 κάτοικοι του χωριού να προσέλθουν στην Ελλάδα για να καλύψουν θέσεις ανίκανων Ελλήνων δημάρχων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0