Αλκίνοος: Ο αιώνιος έφηβος

by - 9:02 μ.μ.


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1969  στη Λευκωσία. Η καλλιτεχνική του οικογένεια (ο πατέρας του είναι ζωγράφος και ο αδερφός του ποιητής) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο.
Αρχικά, ήθελε να μάθει drums, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος δάσκαλος στη Λευκωσία. Αντ' αυτού, έμαθε κιθάρα.  
Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ήρθε στην Ελλάδα για...
να σπουδάσει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα είναι και φοιτητής της Φιλοσοφικής, την οποία όμως εγκατέλειψε πρόωρα. Το 1993 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Αργότερα, εργάζεται στη τηλεόραση και τον κινηματογράφο.  
Χωρίς να έχει εγκαταλείψει ποτέ μέσα του τη μουσική, κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο το 1993 με τίτλο “Στην αγορά του κόσμου”. Σ’ αυτόν τον δίσκο συμμετέχει η Δήμητρα Γαλάνη η οποία τον βοήθησε σημαντικά στα πρώτα μουσικά του βήματα. Ο δίσκος γνωρίζει επιτυχία με πιο γνωστό το τραγούδι “Στην αγορά του Αλ Χαλίλι”. 
Το 1995 στο δεύτερο δίσκο του, ξεχωρίζει το τραγούδι “Δεν μπορώ”. Έτσι αποκτάει τον δεύτερο χρυσό δίσκο.  
Ως τραγουδοποιός πρωτοεμφανίζεται το 1997 με το δίσκο “Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος”. Η ενορχήστρωση γίνεται από τον ίδιο και το Γιάννη Σπάθα. Όπως και στους δίσκους που θα ακολουθήσουν, οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του, ενώ το εξώφυλλο είναι σχεδιασμένο από τον πατέρα του, Άντη Ιωαννίδη. Η δουλειά του αυτή δέχεται εξαιρετικές κριτικές. Το τραγούδι που γίνεται περισσότερο γνωστό είναι το “Όσα η αγάπη ονειρεύεται”. 
Στη διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεται με ένα πλήθος σπουδαίων ερμηνευτών όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και άλλοι. Επίσης έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα, όπως με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα της Ελλάδας.  
Τέλος, έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λονδίνο, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Αργεντινή και την Αίγυπτο.  

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0