Η τέχνη του Mike Stilkey

by - 8:12 μ.μ.


Μοναδικός λόγος για να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, είναι όταν το βιβλίο έχει χρησιμοποιηθεί ως καμβάς από έναν καλλιτέχνη! Ο Mike Stilkey ανέκαθεν ζωγράφιζε πάνω σε παλιά χαρτιά εκλεκτής ποιότητας. Αυτή τη φορά διάλεξε να ζωγραφίσει πάνω...
σε αμέτρητα βιβλία.   
Τα βιβλία που επιλέγει δεν είναι τυχαία. Επιλέγονται μετά από μια εκτεταμένη έρευνα και πρέπει να προκαλούν την έμπνευσή του, να αποτελούνται από το καλύτερο υλικό, να έχουν ιδανικό χρώμα φόντου, πάχος, κ.λπ. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι πολύ απλά: βιβλία, μελάνι, μπογιές και λούστρο. 
Οι στοίβες βιβλίων μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης και μας μεταφέρουν σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου τα βιβλία μπορούν να γραφτούν για ζώα ντυμένα σαν άνθρωποι. Κάτι που μας θυμίζει τα παραμύθια της Renee Zellweger στο 'Μiss Potter'. Οι φιγούρες που αποκαλύπτονται μέσα από την “σωστή” στοίχιση των βιβλίων, είναι επηρεασμένες από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και από τα film του Tim Burton όπως το  'Corpse Bride' και το 'Charlie and the Chocolate Factory'.  
Πέρα όλων των άλλων, η τέχνη του Mike Stilkey μπορεί να σταθεί μια καλή πρόταση για την διακόσμηση της βιβλιοθήκης μας!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0